Манчини: Балотели може да стане по-добър от Торес


Н. Гавазов

Манчини: Балотели може да стане по-добър от Торес

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е сигурен, че Марио Балотели има потенциал да бъде по-добър футболист от звездата на Ливърпул Фернандо Торес. Както е известно, през лятото „гражданите" се опитаха да привлекат испанския национал, но след като опита им не успя, привлякоха Балотели, заплащайки за бившия вече играч на Интер 22, 5 милиона паунда. Манчини смята, че възможността 20 годишния италианец да играе на различни постове може да го направи по-добър от Торес.

„Мисля, че Балотели може да стане добър колкото Торес, дори повече от него. Това е така, защото Торес може да играе като нападател. Балотели освен като нападател, може да играе и като крило. Той има различно отношение към играта, но тук говорим за два фантастични играча", заяви Манчини пред The Mirror.

„Ливърпул не продаде Торес, защото той е важен играч за тях, но ние пък привлякохме Балотели, което е добре за нас. Според мен в света има осем или девет страхотни нападатели и двамата са едни от тях. Там за и Златан Ибрахомович, Кристиано Роналдо, Тевес и Меси. Аз се радвам, че имаме в отбора си от тези футболисти", продължава италианския специалист.

„За първи път видях Марио преди четири години, когато той бе на 16. Това беше в последните пет мача на Серия А. Ибрахимович бе контузен и се наложи Балотели да влезе - той игра сякаш е на 30 години. Това е така, защото притежава добра техника и има всичко необходимо, за да вкара гол. Мисля, че е напълно подходящ да играе за Висшата лига", завършва Манчини.

 

  Сподели
92