Почетино призна, че Тотнъм не заслужава класиране за плейофите


Н. Гавазов

Почетино призна, че Тотнъм не заслужава класиране за плейофите

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че отборът със своята игра не заслужава класиране за плейофите на Шампионска лига. Пътуването до Айндховен изглеждаше определящо за "шпорите" по отношение на излизането от групата. В крайна сметка Тотнъм не успя да победи съперника си и направи 2:2, което накара Почетино да признае, че отборът не заслужава място в осминафиналите на турнира.

"Не играхме добре. Ако ти не печелиш подобни мачове, тогава е много трудно да претендираш за класиране за плейофите в Шампионска лига. За нас на практика всичко приключи. Имаме само точка от три мача. Ще е много трудно да излезем от групата.

Доминирахме, но трябваше да играем по-агресивно и да вкараме повече голове. Изводите след такъв мач са прости, а резултатът е на таблото. Лесно е да се търси виновен, да се хвърля вината върху рефера или Уго, но ние няма да направим това.

Според мен, там нямаше червен картон, но аз не обвинявам съдията. Не възнамерявам да обвинявам някой от играчите. Обвинявам себе си. Аз нося отговорност. Не победихме. Ако търсите виновен, това съм аз.

Уго няма нужда да се извинява. Във футбола постоянно се случват грешки. Такива ситуации се случват и понякога вратарите ги гонят.

Не заслужавахме победата. Едно е да покажеш, че си на нивото на Барселона, а друго е да играеш с ПСВ и да имаш маса възможности за победа. Но във футбола не винаги получаваш, което заслужаваш, тук е важно да вкараш повече от съперника. Ние не успяхме да го направим, за това сме и толкова тъжни", заяви Почетино.

  Сподели
426