Шок за Сър Алекс: Рууни няма да играе срещу Фулъм


Н. Гавазов

Шок за Сър Алекс: Рууни няма да играе срещу Фулъм

Нападателят на Манчестър Юнайтед, Уейн Рууни, няма да може да играе в днешния двубой на тима си с Фулъм, тъй като има проблеми със стомаха, съобщава новината Daily Mail. Според изданието, вирус е повалил Рууни в момент, когато голмайстора на „червените дяволи" се опитва да прекъсне головата си суша. Той не се е разписвал вече цели 13 срещи във всички състезания.

Очакваше се Рууни да пътува вчера с отбора за Лондон, но се оказва, че е извън групата. Той е получил забрана от клубния лекар да пътува с тима и му е заповядано да си стои вкъщи и да не влиза в контакт с останалите футболисти, за да не се разпространи вируса.

Новината е голям удар не само за Сър Алекс, а и за Фабио Капело, тъй като звездата му трябва да си върне добрата форма преди първия квалификационен мач за Евро 2012 срещу отбора на България на "Уембли". Сета италианецът ще трябва да почака до следващата събота, когато Юнайтед посреща тима на Уест Хем на "Олд Трафорд", за да разбере дали Рууни е готов за игра.

Мениджърът на Юнайтед, Сър Алекс Фъргюсън, имаше намерение да използва същия състав, който в първия кръг на Висшата лига миналата седмица победи тима на Нюкасъл с 3:0. Липсата на Руни обаче означава, че новото попълнение на отбора Ернандес ще започне като титуляр.

 

  Сподели
106