Уест Хем е открит за идеята за покупка на Лондонския стадион


Н. Гавазов

Уест Хем е открит за идеята за покупка на Лондонския стадион

Вицепрезидентът на Уест Хем Карън Брейди заяви, че клубът е открит към идеята за покупка на Лондонския стадион. Както е известно, Лондонския стадион, който по-рано носеше името Олимпийски е отдаден под наем на "чуковете" при много изгодни условия за клуба - само 3 милиона паунда.

Тази сума не може да покрие разходите по експлоатация на съоръжението - всеки мач на отбора на Мануел Пелегрини нанася на данъкоплатците загуби в размер на 250 000 паунда. Това означава, че през следващите десет години бюджетът на Великобритания ще бъде ощетен с около 140 милиона паунда.

Брейди е на мнение, че стадионът неправилно се използва, тъй като тук могат да се провеждат различни комерсиални мероприятия, а не само футболни мачове. Дамата признава, че Уест Хем е готов да се захване с това, ако закупи стадиона.

"Мисля, че Лондонския стадион може да бъде скъпоценен камък в короната на Лондон, той трябва да се използва 365 дни в годината. Стадионът се нуждае от комерсиална експертиза, от по-качествен контрол. Мисля, че стадионът е много далече от реализацията на своя пълен потенциал, а това огорчава.

Ние определено бихме се замислили за покупка на стадиона, ако такава възможност ни се предостави. Мисля, че ще е много интересно, ако тук се провеждат концерти и ръгби мачове.

Сега проблемът е в стойността на оборудване на места за провеждане на лекоатлетически съревнования. Тези разходи покриват всички приходи", заяви Брейди.

  Сподели
376