Скоулс: Даже на Меси ще му е трудно в този Юнайтед


Н. Гавазов

Скоулс: Даже на Меси ще му е трудно в този Юнайтед

Пол Скоулс е на мнение, че проблемите на Манчестър Юнайтед не са в недостатъчното количество класни играчи. Бившият футболист на "червените дяволи" е на мнение, че даже Лионел Меси ще има проблеми в отбора на Жозе Моуриньо.

Легендата на Юнайтед даде интервю, в което отново нападна португалеца, определяйки го за виновник за всички проблеми в отбора.

"Впечатлението е такова, че трудности възникват във всеки футболист, който дойде в отбора. На мен ми се струва, че в дадения момент ще е трудно даже за Лионел Меси, ако успеем да подпишем с него.

Не обичам да се връщам в миналото и да говоря "когато ние играхме, правехме това и това", но гледам сегашния състав от играчи и не мисля, че има дефицит от майсторство. Мисля, че им липсват само двама наистина класни играчи, които другите отбори имат – от рода на свързващ игра, а също така опорен полузащитник.

Имам в предвид футболисти като Де Брюйне, Азар и Давид Силва. Ние имаме Джеси Лингард, който в своя ден може да бъде такъв футболист, но ние така и до момента не знаем най-добрата му позиция.

Хуан Мата притежава подобни качества, но мениджърът го използва на фланга или в дясно от центъра, в добавка, на него не му достига издръжливост, за да играе на тази позиция. Аз сам се оказвах в подобно положение. Ти ненавиждаш, когато те оставят в края. Искаш да играеш в центъра, където се случват основните събития, а скоростта не е решаващ фактор.

В останалото Юнайтед има нормален състав. Марсиал и Рашфорд, двама наистина талантливи играча, трябва да придобият увереност в себе си. Става ми страшно от мисълта, че тези талантливи играчи могат да бъдат продадени и да се разкрият в други отбори. В случая с Марсиал това изглежда напълно реално.

Той и Рашфорд трудно могат да повярват в себе си, защото те не могат да проведат своя най-добър мач, а след това остават без практика за три-четири следващи двубоя. Ако отборът не играе добре, тях ги пускат като резерва, но след това те отново остават извън състава. Те не могат последователно да провеждат мачовете, а това разочарова. Мениджърът не ги смята за значими футболисти", заяви Скоулс.

  Сподели
385