Райола не позволил на Юнайтед да получи Де Лигт


Н. Гавазов

Райола не позволил на Юнайтед да получи Де Лигт

Агент Мино Райола е блокирал трансфера на Матейс Де Лигт от Аякс в Манчестър Юнайтед, като по този начин е помогнал на Барселона да се доближи до защитника. Както е известно, 19-годишният холандец вече е сравняван с Върджил ван Дайк от Ливърпул и интерес към него има от страна на няколко големи клуба, сред които Манчестър Юнайтед и Барселона. Сега става ясно, че преход на бранителя на "Олд Трафорд" е изключен заради сложността във взаимоотношенията между Райола и мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.

Именно Мино представлява интересите на един от най-перспективните защитници в съвременния футбол. Райола обаче се опасява, че талантът на Де Лигт ще се загуби при работата под ръководството на португалския специалист, а заедно с това ще падне цената на играча.

Точно поради тази причина преход на Матейс в клуба от "Олд Трафорд" никога не е бил реален, което на практика даде голямо предимство на Барселона в борбата за подписа на играча. Самият агент предпочита Де Лигт да продължи кариерата си в испанския шампион, независимо от това кой е начело на каталунския колектив.

Както е известно, вчера се появи информация, че Барселона е съгласувала условията на четиригодишен договор с холандския футболист.

  Сподели
438