Хуан се отказа да купува Ливърпул


Н. Гавазов

Хуан се отказа да купува Ливърпул

Базираният в Хонконг предприемач Кени Хуан заяви, че се отказва от намерението си да закупи Ливърпул. Бизнесменът бе първият, който открито заяви, че има интерес към английския клуб, единствено отказа да коментира слуховете, че зад него стои китайското правителство. Според други източници, поддръжка Хуан получавал от бившия изпълнителен директор на Челси Питър Кениън.

В разпространено вчера до медиите открито заявление, предприемачът каза, че той и неговата компания QSL Sports се оттегля от масата на преговорите за евентуалното закупуване на клуба от „Анфийлд Роуд", като не се съобщават никакви причини за това му решение.

„През последните няколко месеца се убедих лично, че Ливърпул е много специално място в сърцата на милиони фенове по целия свят. Ние стигнахме до извода, че планът, който трябваше да съдейства на бизнеса ида генерира средства за нов стадион и играчи, ще подари на запалянковците този успех, който те заслужават", се казва в изявлението на Хуан.

„Нашата стратегия и уникални способности щеше да разшити числото на запалянковците в Азия и всички можехме да имаме полза, но за съжаление, тази стратегия сега не може да бъде приложена. Искаме да благодарим на феновете на Ливърпул за тяхната подкрепа на усилията ни и да пожелаем повече успехи на клуба в бъдеще. Сега ние разгледахме нашите бъдещи опции и на този етап се отказваме от по-нататъшни коментарии", се казва в изявлението на китайския бизнесмен.

 

  Сподели
93