Азар се разкъсва между нов договор с Челси и мечтата за Реал Мадрид


Н. Гавазов

Азар се разкъсва между нов договор с Челси и мечтата за Реал Мадрид

Плеймейкърът на Челси Еден Азар призна, че никак не може да направи избор между новия договор и своята мечта да поиграе за Реал Мадрид.

Азар може би на старта на сезона се намира в своята най-добра форма в кариерата. 27-годишният белгиец вкара седем гола в осем мача от Висшата лига и помага на своите да са лидери в таблицата за класиране заедно с Ливърпул и Манчестър Сити.

Впрочем, действащият контракт на Еден изтича в края на следващия сезон и играчът все още не е решил дали да го продължи, което напълно е възможно да доведе до повторение на ситуацията с вратаря Тибо Куртоа, който за жълти стотинки премина в Реал Мадрид.

"Не искам това. Искам да съм добре, но също така искам и клубът да е добре, защото клубът прави всичко за мен. Не искам да кача "да, ще подпиша нов договор, а в края на сезона да не го направя.

Понякога се събуждам сутрин и мисля, че искам да си тръгна. Понякога мисля, че искам да остана. Това е трудно решение. То се отнася до моето бъдеще. Аз съм на 27, а през януари ще навърша 28. Може би в кариерата ми остава само един голям трансфер и това го казах след Световното. Казах, че за мен дойде време за промени, защото аз отлично проведох Световното.

Към момента играя добър футбол. Реал е най-добрият клуб в света. Не искам да лъжа сега. Реал е детската ми мечта. Мечтал съм за този клуб. Не искам да говоря за това всеки ден. Сега нямам време, но скоро ще поговорим за моето бъдеще. Така мисля.

Искам ли да отложа преговорите за края на сезона? Готов съм за диалог сега. Ще разговаряме, ако те се обърнат към мен. Не искам да казвам, че не общувам с клуба или собственика. Ние много разговаряме", заяви Азар.

  Сподели
511