Карагър защити Моуриньо


Н. Гавазов

Карагър защити Моуриньо

Експертът Джекми Карагър сподели своето мнение за конфликта между Жозе Моуриньо и Поп Погба в Манчестър Юнайтед. Тази седмица стана известно, че португалецът отне капитанската лента на французина, след като полузащитникът стана причина за изравнителния гол на Уулвс в мача между двата отбора и критиките, които отправи за тактиката на своя мениджър.

Карагър е на мнение, че ръководството на клуба все пак трябва да заеме някаква позиция, като евентуално преобразяване на Погба няма да бъде в случай на уволнение на Моуриньо.

"Към момента всичко прилича на това, че ще оцелее само един - Моуриньо или Погба. Ако ме питате, аз съм на страната на Моуриньо. И двамата прекараха в клуба еднакво количество време, но мисля, че Жозе е направил много повече от Погба.

Друг е въпросът, дали той трябва да получава по-голямо раздаване от играч за 90 милиона паунда? Не съм сигурен, че трябваше да се устройва целият този шум, отчитайки показано от Погба на терена.

Съществува мнение, че само един от двамата ще остане и ще видим новия Погба, ако Моуриньо си тръгне. Не, няма да видим. Мога да уверя феновете на Манчестър Юнайтед в това.

Когато две години играеш по този начин, а след това внезапно сменят мениджъра, ти няма как да станеш нов играч. Това, което гледахме е Погба като играч.

Той не е толкова добър, както мисли за себе си. Талантлив е, но главният му проблем е разбирането за играта. Този проблем съществува още от пристигането му и засега няма промяна.

Кариерата на Погба в Юнайтед се сумира по два начина. Той вкара гол на Йънг Бойс, показа своето майсторство, но след това загуби топката срещу Уулвърхемптън, падна и не се потруди да се върне, а отборът му получи гол. Това е типично за него.

Чуват се разговори, че може да напусне Манчестър Юнайтед. Говори се обаче за много успешни клубове включително и Барселона.

Той е талантлив, но Барселона? Не мога да си представя по-неподходящ играч за Барселона от него. На първо място Барселона е дисциплина, запазване на позициите, игра за отбора. Това е всичко, което го няма в играта на Погба. Погба играе за себе си, по своему.

Хората говорят, че Жозе създава проблеми, лишавайки го от статута му на вицекапитан, но може ли един капитан да има и да се гордее с такава игра? Той позволява на агента си негативно да говори за клуба. Как е възможно това, ако той трябва да бъде този, който е длъжен да се сражава за клуба, за своя мениджър?

Може би зад кулисите, на тренировките, в хотелите се случват определени неща, които не са правилни, а това е една от причините защо Моуриньо взе решение да разжалва Погба.

Жозе има собствени проблеми, като въпросът, дали е правилният мениджър за Юнайтед остава открит. Но що се отнася до тази конфронтация, аз бих заел страната на Моуриньо. Когато възникнат подобни ситуации, много по-лесно е да махнеш мениджъра, отколкото играча, ние знаем това. Но има много време до края на сезона, за да се вземат такива решения.

Сит съм до гърлото от хора, които търсят оправдание за играчите, чиито мениджъри не могат да ги накарат да показват своята най-добра игра. Иди и ги накарай да показват своята най-добра игра! Хората говорят за позицията на Погба и за свобода, която му е нужна, но каква още свобода? Да загубиш топката в средата на терена и да ти вкарат го, нима това не е свобода?

Като капитан в полузащитата на Юнайтед ти трябва да действаш като Рой Кийн и Пол Скоулс, като другите велики полузащитници, които са играли за този отбор. Именно за това Моуриньо го лиши от капитанската лента, защото не изглежда, че Погба играе за отбора.

Продължавам да смятам, че той е достатъчно добър за състава на Манчестър Юнайтед, но достатъчно дисциплиниран ли е за това, което Моуриньо иска? Не мисля.

Хората говорят, че  идването на Матич и Фред ще помогне на Погба. Нека помогнат на себе си!

Докато играх за Ливърпул, там се смениха пет или шест мениджъра. При някои играх по-добре, а при други по-лошо, но като цяло, аз мисля, че играх на нивото си. Добре или зле, но на нивото си. Не очаквайте, че Погба ще стане друг играч, ако Жозе Моуриньо напусне Юнайтед. Това няма да се случи", заяви Карагър.

  Сподели
747