Моуриньо е убеден, че Далот може да остане в Юнайтед повече от 10 години


Н. Гавазов

Моуриньо е убеден, че Далот може да остане в Юнайтед повече от 10 години

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че защитникът Диогу Далот е способен да играе за клуба в продължение на повече от десет години. 19-годишният португалец пристигна на "Олд Трафорд" от Порто през лятото, но заради травма на коляното дочака своя дебют за "червените дяволи" едва в сряда вечер. Диогу записа пълен мач срещу Йънг Бойс в Шампионска лига и произведе много приятно впечатление - в това число и на своя мениджър.

"Той проведе много добър мач, показвайки надеждна игра след операцията на коляното. Всеки може да види неговия потенциал и всеки може да види, че в това 190годишно момче има запас от десет години, за да ги посвети на Манчестър Юнайтед.

Също така искам да похваля Люк Шоу, защото и двамата играха на едно ниво. Те играха много добре. Заплахите в нашата игра идваха от тях двамата. Те великолепно се движеха, действаха на широчина, стреляха, асистираха и участваха в най-опасните моменти. Освен това и добре се бранеха.

Знаехме, че трябва да спечелим този мач. Знаехме, че за нас бе важно да вземем трите точки преди срещата с Валенсия и двата двубоя с Ювентус. И постигнахме това", заяви Моуриньо.

  Сподели
397