Ван Дайк иска да пише история с Ливърпул


Н. Гавазов

Ван Дайк иска да пише история с Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че иска да напише история със своите съотборници и да се опита да спечели всичките четири турнира през този сезон.

Хората на Юрген Клоп демонстрират 100-процентов резултат на старта на сезона и към петте победи във Висшата лига прибавиха успех с 3:2 над ПСЖ. Това е шеста поредна победа за мърсисайдци, което се случва за първи път от сезон 1961/61.

След толкова стремително начало на кампанията, 27-годишният холандец е изпълнен с небивало въодушевление и иска да преуспее на всички фронтове.

"Наслаждавам се на всеки миг от това. Сега е забележително време да бъдеш играч на Ливърпул. Иска ти се да играеш във всичките тези мачове, искаш да играеш срещу отборите, които застават срещу нас. Искаш да играеш на най-високо ниво и получаваш удоволствие от това.

Искам да побеждавам, да създавам спомени и да пиша история, както всички момчета тук. Трябва да бъдеш амбициозен. Отчитайки мащаба на клуба, всички хора около клуба и историята на клуба, ние искаме да спечелим всичко.

Трудно ще е, това е много сложна задача, но знайте - ние ще опитаме", заяви Ван Дайк.

  Сподели
396