Рио пак критикува Моуриньо


Н. Гавазов

Рио пак критикува Моуриньо

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд подложи на критика мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо за отношението му към нападателя Маркус Рашфорд. Както е известно, португалецът отдавна е критикуван за проява на недостатъчно доверие към талантливия възпитаник на клуба, за това Жозе основателно се подготви за пресконференцията си преди мача с Уотфорд и показа статистика, съгласно която Рашфорд не е лишен от игрово време.

Фърдинанд обаче е убеден, че количеството игрови минути не означава абсолютно нищо. Според Рио, по-важното е, че Моуриньо не вижда в 20-годишния англичанин свой основен нападател.

"Гледам на ситуацията от гледната точка на Рашфорд. Ако някой ме попита: "Мислиш ли ти, че твоят мениджър ти вярва като свой основен, най-добър нападател и дали той ще строи отбора около теб?", аз бих му казал: "Не, защото не започвам като титуляр във всеки мач". Попитайте всеки един футболист - влизането като резерва нищо не означава", заяви Фърдинанд.

"Ти можеш да ми дадеш колкото си искаш игрови минути, на мен ми е все едно. Не искам да влизам в последните десет минути на всеки мач. Искам да излизам на терена като част от стартовия състав. Когато излизаш в първите минути на всеки мач, за да постигнеш победа, тогава разбираш, че на теб се разчита.

Хари Кейн започва във всяка среща. Килиан Мбапе излиза със стартовия състав във всеки мач. Уейн Рууни излизаше във всеки мач. Майкъл Оуем излизаше във всеки двубой", каза още легендата.

"Помня Рашфорд срещу Селта в Лига Европа. Той бе като Рой Ровърс (герой от комиксите), бе 19-годишно момче, което изпълнява наказателни удари и корнери и прави много неща. Тогава се влюбих в него. Той бе целеустремено младо момче, което не знае страх и играе за отбор, който поддържа от дете.

Искам отново да видя това в него, но решенията се вземат от мениджъра. Мениджърът доведе Лукаку, мениджърът доведе Санчес. И тези момчета са титуляри", завърши Рио.

  Сподели
540