Моусън: Сери изглежда заплашително


Н. Гавазов

Моусън: Сери изглежда заплашително

Защитникът на Фулъм Алфи Моусън призна, че Жан-Мишел Сери е произвел "заплашително" впечатление. "Котидцърсите" изненадаха през лятото, осъществявайки трансфер на Сери, за когото през последните 12 месеца се бореха няколко водещи европейски клуба, включително и Барселона.

27-годишният африканец, който е сравняван с Клод Макелеле и Нголо Канте, много ярко започна английската си кариера, успявайки да впечатли даже своите съотборници.

"Това е отличен играч. Понякога изглежда много заплашително. Достатъчни са му части от секундата, за да излезе победител от проблемна ситуация. Понякога го гледаш, спирайки дишането си, но той винаги постъпва правилно. Нереален е на тренировките - това е най-спокойното момче, което може да срещнеш. Неговото хладнокръвие се предава на цялата полузащита.

Той покрива огромна дистанция сред всички, а по ниво на работа с топката няма равен. В този случай той е най-добър от всички, с които някога съм играл.

Може да му се довериш във всеки участък на терена, а освен той може да вкарва голове, както го направи през уикенда. Той има пред себе си години, за да показва на хората своята играч, а това плаши", заяви Моусън.

  Сподели
444