Юнайтед даже не помисля за уволнение на Моуриньо


Н. Гавазов

Юнайтед даже не помисля за уволнение на Моуриньо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо запазва пълната подкрепа на клубната управа, даже след снощния разгром от Тотнъм. Както е известно, "шпорите" станаха първият лондонски отбор от четири и половина години, който успя да победи Юнайтед на "Олд Трафорд". При това хората на Маурисио Почетино постигнаха класически успех като още по-впечатляващото е, че трите попадения на Тотнъм паднаха след почивката.

Унизителната загуба бе преценена от мнозина експерти като срив на позициите на Моуриньо в клуба, още повече, че преди срещата Жозе не се стесняваше да спори с журналисти и да напомня какви успехи е постигнал през годините.

Сега става ясно, че португалецът запазва влиянието си в клуба и ще продължи да води отбора, въпреки днешните котировки на букмейкърите за скорошно уволнение на Моуриньо. Босовете на клуба са разочаровани от снощното фиаско, но даже не са помислили за раздяла с мениджъра. Нещо повече, източник от "Олд Трафрд" съобщава, че ръководителите на Юнайтед са възхитени от играта на тима през първото полувреме.

"Ръководството е въодушевено от играта на отбора през първото полувреме, когато Юнайтед можеше да води с два гола преднина. Мачът щеше да има друг характер, ако Лукаку бе вкарал поне две от положенията си. А случилото се след почивката само потвърждава това, че Моуриньо е трябвало да бъде подкрепен през лятото с покупката на качествен защитник. Няма шанс за уволнение на мениджъра", заяви източник от "Олд Трафорд".

Впрочем, друг източник твърди, че все пак местото на Жозе в клуба не е толкова сигурно. Ако Юнайтед претърпи загуба с голям резултат от Бърнли през уикенда, много  възможно португалецът да напусне клуба.

  Сподели
653