Преместването на Тотнъм на новия стадион може да се отложи с шест месеца


Н. Гавазов

Преместването на Тотнъм на новия стадион може да се отложи с шест месеца

Преместването на Тотнъм на новия стадион може да се отложи до февруари 2019 година. Напомняме,че първоначално "шпорите" планираха да изиграят своя първи мач на новото спортно съоръжение на 15 септември срещу Ливърпул, но неотдавна стана известно, че това няма да се случи. През миналата седмица Тотнъм обяви, че преместването се отлага за октомври заради системата за безопасност.

Този процес обаче може да не бъде последен. Според различни източници, даже най- оптимистичен сценарии не предвижда мач на новия стадион по-рано от ноември. Лошият сценарий пък може да отсрочи преминаването за февруари 2019 година. Това се потвърждава от източник вътре в Тотнъм.

"Разкриха се цяла поредица от критични проблеми, включително и такива със системата за безопасност. Някои системи не са завършени или отсъстват и никой не знае колко време ще е нужно за изправянето им.

Краят на всички дейности може да бъде пренесено за следващата година. То зависи от проблемите, които очакваме да с разкрият. Предполагаме, че забавянето ще стане с още шест месеца. Освен това, стойността на стадиона достигна 1 милиард и не е ясно с колко ще нарасне. Но цената расте", заяви източникът.

  Сподели
386