Ювентус обърна Киево в дебютния мач на Роналдо


Н. Гавазов

Ювентус обърна Киево в дебютния мач на Роналдо

Ювентус постигна волева победа над Киево с 3:2 в мач от стартовия кръг на Серия А. Двубоят се проведе във Верона на стадион "Марк-Антонио Бендегоди" и завърши при резултат 3:2 за шампионите.

Сами Кедира изведе гостите в 3-та минута и сякаш потвърди прогнозите за лека победа на "бианконерите". Нещата обаче се развиха не според очакванията на торинския колектив. Мариуш Стемпински изравни в края на първото полувреме, а в 56-та минута Емануеле Джакерини бе точен от "бялата точка".

Юве обаче не загуби присъствие на духа, вдигна оборите и в 75-та минута Леонардо Бонучи изравни след центриране от корнер. В допълнителното време Федерико Бернардески донесе победата за шампионите.

За отбелязване е, че главният съдия в мача Фабрицио Паскуа използва системата VAR, за да отмени гол на Марио Манджукич в края на второто полувреме, заради нарушение на Кристиано Роналдо срещу вратаря на домакините.

Това бе и първият официален мач на Кристиано за Ювентус. Португалецът имаше няколко добри възможности, но не успя да се разпише.

  Сподели
401