Почетино: Това ще е моят най-тежък сезон


Н. Гавазов

Почетино: Това ще е моят най-тежък сезон

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е на мнение, че старалият сезон ще стане най-сложен за всичката негова работа в клуба, но аржентинецът е щастлив в Северен Лондон и не съжалява за подписването на новия договор преди три месеца.

"Шпорите" не осъществиха нито един трансфер през лятото, в добавка клубът се сблъска с проблеми около строителството на новия стадион, на който отборът ще се премести в края на октомври вместо в началото на септември.

В тази ситуация Почетино иска максимално себераздаване от своите подчинени, отрано предупреждавайки за евентуални проблеми.

Мисля, че това ще е моят най-труден сезон - в сила са много причини, но ако искаме да постигаме успех, тогава трябва да се раздадем повече от максимум. 100% е недостатъчно, нужно е 200%. Ние знаем вътрешно, че това ще е труден сезон, но сме бойци и искаме да се сражаваме.

Ние искаме да изпитаме гордост в края, ние искаме да бъдем успешни, ние не искаме да се жалваме или да търсим оправдания. Аз съм победител и обичам предизвикателствата, затова чувствам, че съм пълен с енергия. Искаме да дадем битка", заяви Почетино.

Мениджърът подписа контракт с Тотнъм още в края на месец май, отхвърляйки интереса на Реал Мадрид и Челси. Почетино не съжалява за своето решение и е готов на среща с трудностите.

"Много съм благодарен на клуба, феновете и на Даниел Леви. Когато се намираш в трудно положение, именно в този момент ти трябва да се проявиш. Лесно е да вършиш работата си, когато всичко се развива добре, но когато зимата е близо, тогава лесно се бяга. Аз не искам да избягам - аз искам да бъда на линията на огъня, да се сражавам и да побеждавам.

Чувствам отговорност и за това съм тук. А също така защото съм щастлив и мисля, че с останалите служители винаги ще сме благодарни на Тотнъм за това, което имаме тук. Когато подписах договор имаше момент, в който казах: "Ние ще сме с всички вас и ще се сражаваме срещу обстоятелствата". Защото от по-рано знаем с какво ще си имаме работа", каза още аржентинецът.

  Сподели
373