В Юнайтед ще се появи спортен директор


Н. Гавазов

В Юнайтед ще се появи спортен директор

Манчестър Юнайтед планира да създаде длъжността спортен директор на клуба, което ако стане факт, то ще е за първи път в 140-годишната история на клуба. Както е известно, всички въпроси с трансферите през последните години се решават от изпълнителния директор Ед Удуърд. Наследникът на Дейвид Гил по блестящ начин развива комерсиалната дейност, но така и не успява да се справи с покупката на играчите.

През последните седмици мениджърът Жозе Моуриньо нееднократно демонстрира своето разочарование от работата на клуба на трансферния пазар, обвинявайки Удуърд за липсата на сериозни попълнения.

Според британски източници, ръководството на Юнайтед възнамерява да реагира на тази ситуация и да проведе нужната реконструкция. В рамките на този процес Юнайтед ще разполага със спортен директор.

Създаването на длъжността ще позволи на клуба да снеме значителното напрежение между мениджъра и спортния директор, но въпреки това ключовата роля по трансфера ще остане за Удуърд.

Допълва се, че Юнайтед възнамерява да се приспособи към реалностите на съвременния футбол, където мениджърът е временна фигура, която не се задържа прекалено много на мястото си.

  Сподели
399