Сунес: Ливърпул се нуждае от топ вратар, ако иска да постига успехи


Н. Гавазов

Сунес: Ливърпул се нуждае от топ вратар, ако иска да постига успехи

Бившият играч и мениджър на Ливърпул Греъм Сунес е на мнение, че отборът има нужда топ-вратар, ако иска да постига успехи в бъдеще.

"Мениджърът винаги се намира в трудна ситуация. Той трябва да остава лоялен. Клоп може би иска да подкрепи Кариус, но ако отново бъде подведен във важен мач, тогава мениджърът ще бъде подложен на критика.

Мисля, че Ливърпул има нужда от друг вратар. Хората допускат грешки, това е част от спорта, но е недопустимо да се правят две груби грешки на такова високо ниво. На мен ми струва, че след такова нещо Кариус повече не може да бъде титуляр.

Може би трябва отново да стане резерва, а след това да се върне в ролята си на титуляр. Но сега той психологически не е готов за това да бъде основен играч. Това е въпрос на увереност в собствените сили.

Като фен на Ливърпул аз искам в отбора да се появи добър вратар, който ще ни спасява. Вратарят трябва винаги да е готов за важните мачове. За спечелването на трофеи е нужен вратар от топ класа", заяви Сунес.

Както е известно, Ливърпул отправи оферта от 70 милиона евро на Рома за вратаря Алисон Бекер във вторник, след което двата клуба стартираха преговори за трансфера на играча. Паралелно с това англичаните започнаха  преговори и със самия футболист, като основните параметри бяха уточнени още във вторник. Вчера мърсисайдци отправиха нова, по-добра оферта за Алисон, която Рома веднага прие, след което бяха изчистени всички проблемни детайли от личния контракт на стража.

След това Алисон се сбогува с феновете на Рома и излетя за Острова, а късно снощи бразилецът кацна на летището в Манчестър, след което бе поет от представители на Ливърпул. Предполага се, че вратарят ще завърши медицинските прегледи днес, след което ще подпише контракт с клуба от "Анфийлд" - според неофициални източници, договорът на стража ще е до 2024 година.

  Сподели
512