Ливърпул повече не е контактувал с Олимпик Лион за Фекир


Н. Гавазов

Ливърпул повече не е контактувал с Олимпик Лион за Фекир

Ливърпул не е възобновявал преговорите с Олимпик Лион за трансфер на плеймейкъра Набил Фекир, въпреки появилите се информации в британската и френската преса. През уикенда няколко издания излязоха със съобщения, че мърсисайдският клуб е възобновил диалога с президента на Лион Жан-Мишел Ола и на "Анфийлд" се надяват все пак да оформят сделката след  завръщане на Набил от Световното първенство.

Сега става ясно, че тези съобщения не отговарят на истината. Ливърпул не само, че не е осъществял никакъв контакт с Лион, но и клубът няма намерение да повишава офертата си с 5 милиона паунда, за да умилостивява разсърдения президент на французите.

Напомняме, че Ливърпул и Лион се договориха за стойността на трансфера на Фекир в размер на 53 милиона паунда на 6 юни, а на следващия ден успя да се разбере със самия футболист за условията на личния му контракт. Французинът дори даде интервю за клубната телевизия и си избра номер в  отбора на "червените", но на 8 юни стана известно, че трансферът няма да се състои заради съмнения в здравословното състояние на Фекир.

Именно тогава е последният контакт между двата клуба и оттогава няма промяна на ситуацията, а още по-далече от истината са твърденията, че Ливърпул ще се върне към нови разговори, предоставяйки нова оферта от 58 милиона паунда.

  Сподели
494