Ливърпул напредна в преговорите за Фекир


Н. Гавазов

Ливърпул напредна в преговорите за Фекир

Ливърпул започна преговори за покупката на плеймейкъра на Олимпик Лион Набил Фекир веднага след като обяви трансфера на полузащитника от Монако Фабиньо. Напомняме, че мърсисайдци отдавна се свързват с интерес към 26-годишния лидер на "хлапетата", въпреки че от френския клуб постоянно отричаха за какъвто и да е контакт със своите колеги от Острова.

Сега обаче става ясно, че Ливърпул не само се интересува от Фекир, но и значително е напреднал в преговорите за този трансфер. Както съобщават френски източници, лионци са готови да се разделят със звездата си, ако получат за него 70 милиона евро. Към момента е известно, че "червените" са готови да похарчат 60-65 милиона евро за Набил и не е ясно каква е реакцията им на претенциите на Олимпик Лион.

Ако сделката стане факт, то полузащитата на "червените" ще претърпи значителни промени за старта на сезона. Специализация на Фабиньо е опорната зона, Фекир може да играе като плеймейкър, а другото попълнение на Ливърпул в лицето на Наби Кейта действа от наказателно до наказателно поле.

Напомняме, че вчера Фабиньо призова Фекир да последва неговия пример: "Фекир? Да, искам го. Това е добър играч, национал. Той бе добър не само през този сезон, прави го вече няколко години. Ще е много добре, ако дойде тук"

  Сподели
486