Симон Миноле подкрепи Кариус


Н. Гавазов

Симон Миноле подкрепи Кариус

Вратарят на Ливърпул Симон Миноле изрази подкрепа на своя съотборник Лорис Кариус, чиито индивидуални грешки попречиха на "червените" да отнемат трофея Шампионска лига от Реал Мадрид. В хода на този сезон и Миноле, и Кариус успяха да изпълняват ролята на титуляр. Но през януари мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прие решение и окончателно изпрати Симон на пейката, напълно доверявайки се на Лорис.

За съжаление на немския специалист, Кариус го подведе в най-неподходящия момент. В събота във финала в Шампионска лига 24-годишният немец допусна две груби грешки, които предрешиха съдбата на Купата.

Миноле, който навремето също бе критикуван за груби грешки, разбира какво чувства по-младият му колега, но едновременно с това вярва, че Кариус ще се справи с този съкрушителен неуспех.

"Познавам какъв е той. Нужно ти е малко време. Доброто нещо на този финал е, че идва лято, той ще може да преживее този неуспех и да стигне далече.

На неговите услуги съм, ако той иска да поговорим. Всеки вратар му съчувства. Самият аз съм бил в такива ситуации по-рано и той трябва да се справи с това.

Само ще му кажа, че има причина да стигнем до този финал, защо играхме в него, така че той трябва да мисли за това. Разбира се, много е трудно да му внуша каквото и да е сега. Той все още е млад и аз съм убеден, че ще се справи. Мисля, че ние в Ливърпул притежаваме всички инструменти, за да му помогнем", заяви Миноле.

  Сподели
481