Челси е готов да счупи трансферния рекорд на Острова


Н. Гавазов

Челси е готов да счупи трансферния рекорд на Острова

Челси ще предприеме амбициозен опит да закупи нападателя на Бавария Мюнхен Робърт Левандовски, независимо от възникналите проблеми на собственика на "сините" Роман Абрамович.

Напомняме, че Абрамович не успя лично да присъства на финала за Купата на Челси срещу Манчестър Юнайтед. Причината за това е, че в момента руският бизнесмен няма валидна британска виза. Предходната виза на олигарха изтече преди два месец и той все още чака за нова. Вчера стана известно, че самолетът на Рома не е кацал в Лондон от два месеца, а в началото на март милиардерът е подал молба за швейцарско гражданство, която по-късно е оттеглил.

Очаква се, че британските власти ще изискат от Абрамович да обясни произхода на капитала си, преди да му бъде разрешено да влезе в страната и отсега е очевидно, че това ще донесе проблеми за близкия до Владимир Путин олигарх. Напълно е възможно това да е началото на края на управлението на Роман в Челси.

Въпреки това, към момента проблемите на Абрамович не оказват никакво влияние върху "сините". Клубът продължава да функционира както обикновено, готов е да се сбогува с мениджъра Антонио Конте, чието заминаване може да струва на Челси  повече от 10 милиона паунда.

Не страдат и плановете на Челси по отношение на трансферния прозорец. Не попадайки в топ 4 на Висшата лига, лондончани възнамеряват да направят сериозни инвестиции в отбора.

Както стана известно от британски източници, приоритетна цел за клуба от "Стамфорд Бридж" през лятото е покупката на Роберт Левандовски. В Челси са уверени, че компенсацията от над 100 милиона паунда ще принуди Байерн Мюнхен да освободи своя голмайстор.

Ако Челси успее да получи полския нападател, който през това лято вече ще бъде на 30 години, част от разходите за такава голяма покупка могат да бъдат компенсирани чрез продажба на Алваро Мората, който дойде на  "Стамфорд Бридж" преди повече от година от Реал Мадрид, но не успя да се адаптира към английския футбол.

Покупката на  Левандовски обаче ще позволи на "сините", за да демонстрират своите амбиции пред  Тибо Куртоа и Еден Азар, които продължават да се колебаят за новите договори и изискват от клуба качествено подсилване.

Контрактът на Левандовски с Байерн е до 2021 година, през този сезон полският национал отбеляза 29 гола в 30 мача от Бундеслигата.

  Сподели
722