Почетино проведе позитивни преговори с Леви


Н. Гавазов

Почетино проведе позитивни преговори с Леви

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино проведе позитивни преговори с президента на клуба Даниел Леви и сега, както се очаква, ще остане в Северен Лондон. Напомняме, че на финала на сезон Почетино внезапно се усъмни в своето бъдеще. Аржентинецът призова своя клуб да тръгне на риск, за да се приближи до завоюването на трофеи, но предположи, че ръководството има други планове.

На фона на това даже се появиха слухове, че Челси може да се възползва от ситуацията и да примами Маурисио, но сега става ясно, че "сините" ще трябва да търсят друг специалист в случай на раздяла с Антонио Конте.

Съобщава се, че срещата между наставника на "шпорите" с Даниел леви и Джо Люис е преминала много ползотворно, като Леви се е съгласил да удовлетвори някои от исканията на Почетино, а също така да подпише нов договор със своя мениджър, който вече ще взима по 8.5 милиона паунда на година. Аржентинецът е готов да остане в клуба и да спечели трофей за Тотнъм, който ще бъде първи за отбора от 2008 година.

Сега Леви само остава да потвърди своите обещания с конкретни действия, за да приключи с всякакви спекулации относно бъдещето на Почетино.

По-рано в британския печат се съобщаваше, че мениджърът се надява, че преди Световното в Русия клубът ще предложи нови сделки на вратаря Уго Лорис, защитника Ян Вертоген, на полузащитниците Деле Али, Кристиан Ериксен и Ерик Дайър, а също така на нападателя Хари Кейн. Аржентинецът има сериозни опасения, че някой от конкурентите ще се опита да привлече някой от посочените играчи. Що се отнася до потенциално новите футболисти, Маурисио разглежда крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха, Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед, Матео Ковачич от Реал Мадрид и Райън Сесеньон от Фулъм. При заминаване на Тоби Алдервейрелд ще се търси заместник в лицето на Матис де Лигт от Аякс и Джамал Ласелс от Нюкасъл.

  Сподели
408