Кейн отправи предизвикателство към Салах


Н. Гавазов

Кейн отправи предизвикателство към Салах

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн заяви, че поражението от Мохамед Салах в надпреварата за "Златната обувка" само му дава повече мотивация. Независимо от това, че англичанинът вкара 30 гола през този сезон и установи личен рекорд по резултатност, Хари не успя да спечели наградата за трети пореден път. "Златната обувка" отиде при Салах, който вкара два гола в повече от своя конкурент.

Кейн обаче не унива и вижда само плюсове в това поражение. Хари е убеден, че съперничеството със Салах ще го накара да се изкачи на още по-високо ниво.

"Винаги е добре, когато има конкуренция. Преди началото на сезона исках да подобря резултата от предишния. Успях: вкарах 29 гола, а сега 30. Но Мо свърши много работа и на 100% заслужава приза. Но повярвайте, вече нямам търпение да започна новия сезон.

Мисля, че конкуренцията ще ни помогне и на двамата да се изкачим на ново ниво. Ние ще се подтикваме един друг към нови висоти. Да, през този сезон той подобри рекорда по резултатност, но през следващата година ще се постарая аз да направя това. Ще видим, дали Мо ще продължи в този дух", заяви Кейн.

  Сподели
517