Почетино поиска 150 милиона паунда за трансфери


Н. Гавазов

Почетино поиска 150 милиона паунда за трансфери

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е помолил собствениците на клуба за 150 милиона паунда за трансфери. На финала на сезона аржентинецът даде много интересно интервю, поставяйки под съмнение своето бъдеще в Тотнъм. След последния мач с Лестър специалистът предположи, че плановете му за развитие с отбора се разминават с вижданията на ръководството.

Сега става известно, че Маурисио иска да получи 150 милиона паунда за обновяване на състава. Почетино е поискал тези пари от президента Даниел Леви и от главния акционер Джо Люис.

През новия сезон Маурисио разчита да спечели първия трофей за Тотнъм от 2008 година. За това мениджърът е поискал нови контракти за своите ключови играчи, които правят от "шпорите" отбор-победител.

Почетино се надява, че преди Световното в Русия клубът ще предложи нови сделки на вратаря Уго Лорис, защитника Ян Вертоген, на полузащитниците Деле Али, Кристиан Ериксен и Ерик Дайър, а също така на нападателя Хари Кейн. Аржентинецът има сериозни опасения, че някой от конкурентите ще се опита да привлече някой от посочените играчи.

Що се отнася до потенциално новите футболисти, Маурисио разглежда крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха, Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед, Матео Ковачич от Реал Мадрид и Райън Сесеньон от Фулъм. При заминаване на Тоби Алдервейрелд ще се търси заместник в лицето на Матис де Лигт от Аякс и Джамал Ласелс от Нюкасъл.

Източник от клуба обаче твърди, че ще бъде голям проблем да бъдат изпълнени исканията на Почетино. Клубът похарчи много пари за строителството на стадиона и едва ли ще удовлетвори желанията на своя мениджър.

"Това е проблем. Те са ограничени в средствата заради новия стадион. Той желае да подсили отбора, но едва ли ще получи и половината от парите, за които настоява", заяви източник от клуба.

Всичко това предвещава конфликт между Почетино и клубната управа. Единият от вариантите е да бъде убеден мениджърът да остане и да се бори за място в топ 4 с наличния състав, без да се преследват гръмки цели. Другият едва ли ще се хареса на феновете на клуба, защото той включва раздяла с Маурисио, който е любимец на почитателите на "шпорите".

  Сподели
610