Манчестър Сити се разделя с Белами


Н. Гавазов

Манчестър Сити се разделя с Белами

След като подписа късно снощи с 24 годишния Давид Силва, Манчестър Сити взе решение днес да се раздели с Крейг Белами, съобщава The Guardian . Независимо от това, че уелсецът бе един от най-ярките играчи на "гражданите" през изминалия сезон, мениджърът на тима Роберто Манчини е убеден, че Крейг няма място в отбор, който претендира за титла. Според медиите на Острова обаче, действителната причина за това решение са лошите взаимоотношение между играча и италианския специалист.

В началото на годината Манчини заяви, че Белами се явява важно звено в отбора и фигурира в неговите планове и за следващия сезон. През март след домашното поражение на Сити от Евертън, футболистът е наругал своя мениджър, но вътрешното разследване не доказало подобно нещо. Въпреки това, оттогава насам отношенията между двамата са обтегнати. Така пред Белами се очертала дилемата: да остане и да се бори за място в титулярния състав или да си търси друг клуб, но при значително намаление на заплатата си, която в момента е 95 000 паунда на седмица.

Спекулациите свързваха Крейг с Тотнъм, но Реднап отрече подобен ход от негова страна, подчертавайки, че трансферната сума от 12 милиона паунда за играча и високите му лични условия правят прехода невъзможен. От Селтик също бяха проявили интерес, но поради същите високи финансови условия се отказаха от играча. В същото време Белами намекна, че може да направи сензационен ход и да се присъедини към клуба от неговия роден град Кардиф Сити, за когото той мечтае от детството си.

 

  Сподели
105