Джо Коул подписва с Арсенал


.

Джо Коул подписва с Арсенал

Тази сутрин британската преса гръмна с информацията, че 28 годишният полузащитник на Челси Джо Коул, след завършване на Световнто първенство ще подпише договор с лондонския Арсенал към когото ще се присъедини с правата на свободен агент. Както е известно, играчът на националния отбор на Англия прекрати преговорите си за новия договор с ръководството на „аристократите", които отказаха да увеличат заплатата му на 120 000 паунда седмично.

Освен това, Коул е обезпокоен от факта, че шансовете му да намери място в титулярния състав на „сините" под ръководството на Карло Анчелоти са малки. Своето намерение да напусне „Стамфорд Бридж" полузащитникът обявил още при прекратяване на преговорите миналата седмица.

По-рано през сезона, Челси предложи на Коул заплата от 100 000 паунда на седмица, но националът желае да се доближи до възнагражденията до звездите на отбора, които някои достигат до 130 000 паунда. Отказът на ръководството ма лондончани да изпълни желанието на футболиста доведе до там той да напусне масата за преговорите. Това бе подсилено и липсата на достатъчно игрова практика на играча в последните месеци, което той очаквал да продължи и през новия сезон.

Според информациите, Арсенал ще подпише четиригодишен договор с полузащитника, като заплатата му остава 100 000 паунда на седмица. Това е много добър удар на мениджъра на „артилеристите" Арсен Венгер, който съумява да осъществи много добра сделка, изпреварвайки в борбата за подписа на Коул Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Манчестър Сити.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
26