Ман Сити закупи Жером Боатенг


.

Ман Сити закупи Жером Боатенг

Жером Боатенг премина от Хамбургер в Манчестър Сити за сумата от 10,4 млн. паунда. След като манчестърци следяха футболиста в продължение на месеци, те най-накрая осъществиха сделката, съгласно която бранителят става официално играч на тима от 1 юли. Боатенг, който е част от състава на Германия за световното първенство, подписа петгодишен контракт с гражданите.

Мениджърът на Сити Роберто Манчини заяви пред официалния уебсайт: "Това е много добро попълнение за отбора и съм доволен, че взехме Жером. Той е млад играч, който вече има много големи качества, но смятам, че немецът може да продължи да подобрява играта си при нас.

Той може да играе на много позиции в отбрана, което е важно. Той доказа способнистите си в Германия и съм на мнение, че бранителят може да бъде ключов състезател за Манчестър Сити във Висшата лига.

За Жером е добре, че парафира договор преди Мондиала. При тази ситуация той може да се съсродоточи върху изявите си с Маншафта. Ще ми бъде много интересно как 21-годишният бранител ще се справи на форума, преди да се присъедини към съотборниците си в предсезонната подготовка", коментира бившият треньор на Лацио и Интер.

Боатенг, брат на халфа на Портсмут Кевин-Принс, започна кариерата си в Херта, преди да отиде в Хамбургер през 2007 г. Той има пет срещи за Германия.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
26