Феновете на Ливърпул скочиха в защита на Бенитес


.

Феновете на Ливърпул скочиха в защита на Бенитес

Феновете на Ливърпул са бесни от вероятното напускане на мениджъра Рафа Бенитес, съобщава новината авторитетния сайт за футболни новини Goal.com . Както е известно, тази сутрин медиите на Острова гръмнаха с новината, че испанският специалист си тръгва от "Анфийлд" защото не е успял да се разбере с ръководството на "червените" да му бъдат отпуснати средства за привличане на нови играчи през лятото.

"Съюзът на привържениците на Ливърпул "Духът на Шенкли" заявява, че американските собственици на отбора са направили положението на Бенитес в клуба нетърпимо", се казва в официално изявление на организацията.

"Тази ситуация ясно разкрива проблемите, създадени от Хикс и Джилет. Авторитетът на Бенитес постоянно се подкопава от хората в заседателната зала. Отношението на Борда към мениджърския пост на Ливърпул ясно показва и тяхното неуважение към самия клуб и неговата история. Те никога няма да разберат духа на този отбор. По-добре е да си тръгнат сега, преди да го няма самия клуб", се казва още в изявлението на "Духът на Шенкли".

Както е известно, американските собственици на "мърсисайдци" обявиха клуба за продан преди два месеца, но до момента все още не са се разбрали с никой от кандидат-купувачите. Задълженията на Ливърпул в момента са 237 милиона паунда, за миналата финансова година загубата достигна рекордните 55 милиона паунда, а всеки ден лихвите, които собствениците плащат на кредиторите си са 110 000 паунда.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
22