Хамилтън обвини подобренията на болида си


Н. Гавазов

Хамилтън обвини подобренията на болида си

Гран При на САЩ завърши с победа на пилота на Ферари Шарл Льоклер .

В същото време бъдещият му партньор Люис Хамилтън беше принуден да прекрати състезанието още в третата обиколка - колата на британеца се обърна и той отпадна.

В разговор с пресата 39-годишният пилот каза, че грешката не е негова, тъй като в същия завой ден по-рано Джордж Ръсел катастрофира в квалификацията.

"Имах страхотен старт, почувствах се добре и стигнах до 12-о място. Това бешнай-добрият ми старт на завой от много време насам.

Дори не натисках в този момент. Буквално просто се опитвах да карам и да накарам гумите да достигнат правилната температура. Колата започна да подскача, лявата предна част започна да подскача, а задната просто се върна назад. Беше същото като Джордж.

Имах същото на практика. Завъртяха ме на третия завой, което е толкова рядко. През всичките години, откакто съм тук, никога не са ме завъртали на третия завой.

Тъкмо говорех, че Джордж очевидно е имал същия проблем вчера. Той се върна към старата кола със спецификации и вече е добре. Така че може би има нещо в новата актуализация на колата.

Ще проучим колкото можем, ще получим данните и ще видим дали ще използваме старата спецификация или новата спецификация следващата седмица", заяви Хамилтън.

Припомняме, че следващият етап ще се проведе след седмица в Мексико, веднага след което Формула 1 ще отиде в Бразилия.

  Сподели
24