Българките започнаха със загуба Световното


Н. Гавазов

Българките започнаха със загуба Световното

България загуби от Германия на старта на Световното първенство за жени в Полша и Недерландия. Нашият тим пропусна твърде много прекрасни ситуации да остане в мача и дори да победи, но накрая отстъпи с 1:3 (22:25, 25:21, 23:25. 21:25).

Първият гейм беше изключително равностоен. Германките поведоха с 2:0, за да дойде първата точка за България дело на Нася Димитрова. В началото съперникът успяваше да държи разлика до 7:7, когато за първи път в мача и на турнира ние поведохме. Стартира дълга размяна на точки. По-често преднината беше за Бундестима, но съвсем минимална. Пропукахме се след 22:22, а блок срещу Гергана Димитрова даде първия гейм за Германия – 22:25.

Втората част мина изцяло под знака на Нася Димитрова. Звездата ни правеше точки и блокади, с които поддържаше крехка преднина за България. Много силно игра също капитанът Елица Анастасийевич. Също много силно се включи Силвана Чаушева. Геймът приключи за България при 25:21 след блокада на Мира Тодорова.

В третата част стартирахме кошмарно и германките поведоха с 0:5. Отново "огънят“ беше в ръцете на Нася Димитрова и Елица Анастасийевич, които обърнаха резултата. Равенството дойде при 14:14. Започна нова размяна на точки, но за съжаление при ключовите моменти пак съперникът имаше предимство. Държахме се до 23:23, когато Германия поведе с 2:1 след 25:23.

Най-кошмарно се разви четвъртият гейм. Там изглеждаше, че България ще изравни резултата. Водихме убедително с 9-3, 12-6 и 13-7. Тогава нещо се пречупи в нашия отбор. Германките систематично започнаха да намаляват разликата и изравниха при 16:16. Тогава атаките на нашите станаха безплодни, а защитата на съперника – безупречна. Вместо да изравним резултата, той стана 23:17 за Германия. Вече всичко изглеждаше безнадеждно. Но дойде нашият момент да "ударим по масата“. Успяхме да върнем четири точки и с това надеждата – 21:23. За съжаление серията ни спря и се стигна до три мачбола за Германия. Още първият беше успешен – 3:1 за Германия.

Утре България среща световния шампион Сърбия от 17 ч.

  Сподели
146