В Крим лишиха Усик от всички звания


Н. Гавазов

 В Крим лишиха Усик от всички звания

Така нареченият ръководител на окупирания от Русия полуостров Крим Сергей Аксенов обяви началото на процедура за лишаване от награди и титли на "украински фигури, които се изцапаха с антируска дейност“.

"Решихме да отнемем всички звания, ордени и титли на почетни граждани на градове и региони на всички фигури на Украйна, които са се опетнили по отношение на провеждането на специалната военна операция по отношение на Русия, руски, руски -говорещи граждани на Украйна.

Сред тях е и боксьорът Усик, който е почетен гражданин на Симферопол. Сега ще има указание до ръководителя на администрацията на Симферопол да го лиши от този статут. Сигурен съм, че всички без изключение ще подкрепят.

Бившият президент на Украйна Кравчук, Куницин (бивш министър-председател на Крим) и всички тези боклуци, които активно се рекламират по украинските канали.

Те не са достойни да носят титлите и наградите на Република Крим", заяви Аксенов.

Напомняме, че Русия незаконно окупира полуостров Крим, Донбас и Луганск през 2014 година. Оттогава пропагандата на военния престъпник Владимир Путин и неговите проксита в различните демократични европейски държави ежечасно манипулира общественото мнение с лъжи за Украйна и за незаконно окупираните Крим, Донбас и Луганск.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно нахлу в Украйна. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руската армия да започне да разрушава граждански обекти и да убива цивилни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и за тях няма давност.

Прокурор от Международния съд в Хага съобщи, че вече се събират доказателства за престъпленията на руската армия, а прокурори от шест европейски държави започнаха разследване на престъпленията на руските нацисти. Освен това Путин бе обявен за военен престъпник в Полша и САЩ, както и от Карла дел Понте, а 42 държави се обърнаха към Международния съд в Хага във връзка с престъпленията на руския агресор в Украйна и геноцида срещу мирните жители на независимата държава.

Към момента е известно, че държавното ръководство на Руската федерация е нарушило Хагската конвенция за започване на военни действия от 1907 година, по която бяха съдени ръководителите на нацистка Германия, Хартата на ООН и членове на Женевската конвенция. Данните за останалите престъпления се събират.

  Сподели
389