Джабер: Спонсорите ми отказваха заради това откъде съм


Н. Гавазов

Джабер: Спонсорите ми отказваха заради това откъде съм

Представителката на Тунис Онс Джабер коментира скорошното си попадане в топ 10 на световната ранглиста. В понеделник, 18 октомври, Джабер за първи път ще стане деветата ракета в света.

"Мечтата ми се сбъдна. Топ 10 е само началото. Знам, че заслужавам място там, защото играя добре от дълго време. За човек от моята страна всичко е различно, отколкото за хора от САЩ, Франция или Австралия. Те имат примери за играчи от своята страна, повече тенис клубове, повече турнири.

А спонсорите ми отказваха заради това откъде идвам. Това не е справедливо. Преди не разбирах защо е така, но сега вече сам се примирих. Гордея се с това, което станах и с това, че не разчитам на другите. Вероятно всеки е имал трудности в кариерата си. Не казвам, че имам най -трудния път. Просто исках да играя, това е моята мечта. И не исках да разчитам на спонсор или на някой, който не се интересува от тенис или дори спорт като цяло. Това ми даде смелост да се боря, да постигна целите си. И сега ще вляза в топ 10", заяви Джабер.

  Сподели
375