Съдбата на сезона във Формула 1 е под въпрос


Н. Гавазов

Съдбата на сезона във Формула 1 е под въпрос

Поредният Гран При на Формула 1, който се намира под заплаха от срив, стана  етапът в Азербайджан. Той бе официално отложен поради пандемията от  коронавирус.

Все още не е известно кога ще започне сезонът във Формула 1 тази година, но плановете на директора на състезанието Рос Браун за провеждане на 17 или 18 етапа губят сила с всеки отменен или  отложен Гран При.

Състезанието в Баку бе планирано за 7 юни и трябваше да бъде първият старт през  настоящия сезон. След днешната новина за отлагане на етапа в Азербайджан, първата гонка във Формула 1 през този сезон трябва да бъде  състезанието в Канада (14 юни). Американски източници обаче твърдят, че заради пандемията от коронавируса и последствията от него най-вероятно ще бъде преместен и този етап. Ако това се случи, много е възможно ръководството на Формула да обяви нулев сезон или да се опита да намери нова формула за провеждането на етапите, за да бъде спасена кампанията. Вторият вариант обаче е малко вероятен.

Първият отменен етап бе този в Австралия, след което стана известно, че състезанията в Бахрейн и Виетнам също няма да се състоят. По-късно за неопределен период бяха отложени Гран При на Холандия и Испания, а етапът в Монако бе отменен.

В момента в Азербайджан са регистрирани 72 случая на коронавирусна инфекция, един човек е починал.

  Сподели
362