Зверев ще дари част от премиите за борба с пожарите


Н. Гавазов

Зверев ще дари част от премиите за борба с пожарите

Седмата ракета в света, германецът Александър Зверев, след като се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия, обеща да дари по 10 000долара за всеки спечелен мач в турнира за борба с  последствията от горски пожари в Австралия. Освен това той отбеляза, че ако спечели  състезанието, той ще даде всички полагащи му се премии  за тази добра цел.

"Всяка година прекарвам месец в Австралия и знаем какво се случва в страната във връзка с горските пожари, как страдат хората, които губят домовете и животните си. Реших да даря по 10 хиляди долара за всеки спечелен мач на този Australian Open. Знам, че не съм основният претендент за победата в турнира, но ако успея да спечеля титлата, ще жертвам всички премии  за борба с пожарите", заяви Зверев.  

Ето и някои резултати от втората част на деня на Australian Open 2020:

Даниил Медведев - Франсис Тиафо 3:1

Ник Кирьос - Лоренцо Сонего 3:0

Гаел Монфис - Лу Янсюн 3:0

Давид Гофен - Джереми Шарди 3:0

Марко Чикинато - Александър Зверев 0:3

Джон Иснър - Тяго Монтейро 3:1

Утрешният ден ще започне с мача между Ричардс Беранкис (Литва) и Сам Куери (САЩ), който е предвиден за 03:00 часа българско време. Следват две срещи от 04:15 часа, една от 05:00 часа и след това е двубоят на Григор Димитров с Томи Пол (САЩ). Той е с начален час 05:30 часа българско време. По същото време ще играят Новак Джокович (Сърбия), Диего Шварцман (Аржентина) и Матео Беретини (Италия).

  Сподели
119