Надал: 21 титли от Големия шлем не ме правят щастлив


Н. Гавазов

Надал: 21 титли от Големия шлем не ме правят щастлив

19-кратният победител в турнирите от Големия шлем, испанският тенисист Рафаел Надал, призна, че не си е поставял за цел да изпревари Роджър Федерер по брой титли в Мейджърите. Напомняме, че швейцарецът има 20 такива трофея.

"Ако играя на най-високо ниво, тогава ще имам шансове. Ако не, тогава това е невъзможно. Не ме интересува - 20 титли, 15 или 16. Само мисля, че трябва да вървиш напред и да се насладиш на тенис кариера.

Не си поставям за цел да спечеля 20 титли. Ако успея, това е фантастично. Ако спечеля 21 - още по-добре. Ако имам 19, тогава пак ще бъда невероятно щастлив от всичко, което съм постигнал в кариерата си. Не мисля, че 21 титли  ще ме направят по-щастлив от 19", заяви Надал.

Ето и някои резултати от втората част на деня на Australian Open 2020:

Даниил Медведев - Франсис Тиафо 3:1

Ник Кирьос - Лоренцо Сонего 3:0

Гаел Монфис - Лу Янсюн 3:0

Давид Гофен - Джереми Шарди 3:0

Марко Чикинато - Александър Зверев 0:3

Джон Иснър - Тяго Монтейро 3:1

Утрешният ден ще започне с мача между Ричардс Беранкис (Литва) и Сам Куери (САЩ), който е предвиден за 03:00 часа българско време. Следват две срещи от 04:15 часа, една от 05:00 часа и след това е двубоят на Григор Димитров с Томи Пол (САЩ). Той е с начален час 05:30 часа българско време. По същото време ще играят Новак Джокович (Сърбия), Диего Шварцман (Аржентина) и Матео Беретини (Италия).

  Сподели
141