Гуардиола: Какво пречи да спечелим Висшата лига и ШЛ в един сезон?


Н. Гавазов

Гуардиола: Какво пречи да спечелим Висшата лига и ШЛ в един сезон?

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не вижда причини, които биха попречили на неговия отбор да спечели Висшата лига на Англия и Шампионска лига през този сезон. През последните години английските отбори изпитват огромни проблеми при съвместяване на представянето си в Европа и в най-конкурентното и напрегнато първенство на планетата.

Гуардиола обаче е на мнение, че ще успее да се справи с високите изискания на Висшата лига и едновременно с това да постигне успех и в европейския турнир.

"Манчестър Юнайтед е побеждавал във Висшата лига, едновременно с това два пъти е достигал до финал в Шампионска лига срещу Барселона и един път против Челси, така че защо да не успеем и в двата турнира? Какво пречи да победим днес и отново след три дни? Бих искал да знам, защо да не може да се случи това?", заяви Гуардиола.

"Наистина, това изисква големи физически сили, но в Испания или Германия е същото. Може би мога да отговоря на този въпрос, когато е февруари, март, април, когато силите на играчите са намалели. Когато вече нямаме енергия и имаме травми. Но, когато са изминали само четири кръга от Висшата лига, защо да не побеждаваме на всеки три дни. Мисля, че сме способни на това", каза още испанецът.

 

  Сподели
96