Челси няма да спре ПСЖ


И. Ангелов

Челси няма да спре ПСЖ

ПСЖ - Челси
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 16.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

ПСЖ няма загуба в последните си 22 мача във всички турнири, като спечели 20 от тях. Сега целта на този отбор е да прогресира максимално далеч в най-комерсиалното състезание в Европа - Шампионска лига. Нулевото равенство с Лил през уикенда бе отчетено като минимална спънка с оглед многоточковото предимство в елита на Франция пред втория в класирането.

Челси също е в прекрасна форма със своите 12 поредни срещи без загуба във всички състезания. Само 6 от тях обаче бяха победи. Това е трети пореден сезон в Шампионска лига, в който се срещат тези два отбора във фазата на директните елиминации, а "сините" загубиха в двата последни.

Серж Орие бе наказан за ПСЖ след като избухна в социалната мрежа против своя наставник и отбора. Сега той е отстранен от дейностите на клуба до взимане на решение за неговото бъдеще. Лоран Блан ще заложи на най-добрата си постройка след като даде почивка на много важни играчи срещу Лил. Златан Ибрахимович, Лукас, Ди Мария, Марко Верати и Тиаго Силва вероятно ще са титуляри.

Челси има проблеми с контузените Зума и Тери - титулярните централни бранители в клуба. Фалкао също остава аут, но той не е фактор в отбора тази година. Голяма загуба за отбранителните сили освен двата защитника ще е наказанието на Неманя Матич. 

ПСЖ влиза в срещата като фаворит. Тимът има страховита нападателна мощ, а проблемите на Челси точно в този момент са свързани с липсващи играчи именно в защита. 

Прогноза: ПСЖ - Челси 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

31 януари Сент Етиен - ПСЖ 0:2 (Лига 1)
03 февруари ПСЖ - Лориен 3:1 (Лига 1)
07 февруари Марсилия - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
10 февруари ПСЖ - Лион 3:0 (Купа на Франция)
13 февруари ПСЖ - Лил 0:0 (Лига 1)

Челси:

24 януари Арсенал - Челси 0:1 (Висша лига)
31 януари МК Донс - Челси 1:5 (ФА Къп)
03 февруари Уотфорд - Челси 0:0 (Висша лига)
07 февруари Челси - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
13 февруари Челси - Нюкасъл 5:1 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

ПСЖ - Челси

6 срещи
1 победа за ПСЖ
3 равенства
2 победи за Челси
Голова Разлика: 9:6 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257