Макаби Тел Авив – Челси: Задължителна победа за гостите


Н. Гавазов

Макаби Тел Авив – Челси: Задължителна победа за гостите

Макаби Тел Авив - Челси
Стадион: "Сами Офер", Хайфа
Дата: 24.11.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)

Вторник вечерта в Тел Авив ще се изправят един срещу друг Макаби и Челси в предпоследен двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Домакините са тотални аутсайдери през тази година, след като записаха 4 поражения, допуснаха 11 гола и реализираха единствено 1 попадение. От своя страна гостите са на втора позиция със 7 точки и атакуването на първото място в групата минава през задължителна победа в Израел.
Домакините от Макаби Тел Авив излизат в срещата без амбиция за класиране, тъй като дори 3-то място даващо право на участие в Лига Европа изглежда невъзможно за постигане. По този начин израелският отбор ще играе освободено и без напрежение, а публиката ще има удоволствието да наблюдава едни от най-големите звезди на световния футбол. В предишните си 7 двубоя във всички турнири Макаби има 4 загуби и 3 победи, но от друга страна два от успехите бяха постигнати в последните два мача.

Гостуващият Челси от началото на сезона се представя слабо, особено във Висшата лига, но в Шампионската лига все още запазва сериозни шансове дори за атака на първото място в групата. "Сините" от Лондон записаха 4 поражения в последните си 6 двубоя, но след паузата за мачовете на националните отбори успяха да вземат 3 точки срещу Норич с минималното 1:0. Шампионът на Англия има едва 2 победи в последните си 10 гостувания в Европа и е успял да вкара повече от 1 попадение само веднъж. От друга страна обаче, гостите в последните 12 мача от Шампионската лига са претърпели само 1 загуба, която дойде тази година при визитата на Порто.

Кадрово състояние

Наставникът на домакините Славиша Йоканович може да бъде доволен относно здравословното състояние на своите играчи и ще може да разчита на всичките си футболисти. В състава няма и наказани, така че се очаква Макаби да излезе с най-доброто си.
Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо може да разчита до голяма степен на повечето си титуляри от началото на сезона, а двубоят пропускат единствено лекуващият от началото на сезона травма Тибо Куртоа и Радамел Фалкао.

Прогноза

На пръв поглед тази среща изглежда като лесна победа за "сините" от Лондон, но английският гранд не се представя убедително през тази кампания и изненади често се получават в мачовете на отбора. Статистиката също не е особено на тяхна страна в гостуванията, но и Макаби Тел Авив не може да се похвали с добри резултати, след като има само 1 победа в последните си 10 мача от груповата фаза на Шампионската лига. Челси обаче е длъжен да вземе 3-те точки, тъй като в противен случай може да бъде принуден да гони задължителна победа в последния кръг с Порто, за да премине групата. Все пак бихме взели предвид по-голямата опитност на играчите на Моуриньо, липсата на стимул за класиране напред на израелския отбор и с едно наум бихме прогнозирали минимална победа за шампиона на Англия.

Прогноза: Макаби Тел Авив - Челси 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Макаби Тел Авив:

28 октомври Бней Йехуда - Макаби Тел Авив 3:1 (Купа на Лигата)
31 октомври Апоел Тел Авив - Макаби Тел Авив 0:1 (Лига АЛ)
04 ноември Макаби Тел Авив - Порто 1:3 (Шампионска лига)
07 ноември Макаби Тел Авив - Макаби Нетаня 2:1 (Лига АЛ)
21 ноември Апоел Хайфа - Макаби Тел Авив 0:3 (Лига АЛ)

Челси:

27 октомври Стоук Сити - Челси 1:1 - 5:4 след дузпи (Купа на Лигата)
31 октомври Челси - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
04 ноември Челси - Динамо Киев 2:1 (Шампионска лига)
07 ноември Стоук Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
21 ноември Челси - Норич 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Макаби Тел Авив - Челси

1 среща
0 победи за Макаби Тел Авив
0 равенства
1 победа за Челси
Голова Разлика: 4:0 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198