ЦСКА Москва - ПСВ: Руснаците ще запишат минимален успех


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - ПСВ: Руснаците ще запишат минимален успех

ЦСКА Москва - ПСВ Айндховен
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 30.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке (Франция)

Фееричният старт на ПСВ в първия за холандците от седем години групов етап в Шампионска лига веднага обърка картите в групата. Така айндховенци пристигат в Москва в ролята не на аутсайдер, а на един от фаворитите в групата. Тази вечер в столицата на Русия се очертава един от най-интересните сблъсъци от програмата за сряда, който или ще внесе малко яснота около картината в квартета, или още повече ще обърка ситуацията.

ЦСКА изобщо не изглеждаше зле в първата среща срещу Волфсбург. Първо, немците не са това, което бяха преди година и второ, "армейците" набраха добър ход и спокойно можеха да откраднат точки от победителя в Купата на Германия. След този двубой хората на Слуцкии влязоха в икономичен режим и се опитаха с малък разход на сили да увеличат актива си във вътрешното първенство. Това се получи срещу Мордовия, като в този двубой столичани направиха обрат от 0:3 до 6:4, а срещу Локомотив през уикенда планът не успя. Въпреки това ЦСКА остана на върха в класирането на Висшата лига, като дистанцията от най-близките преследвачи и Зенит остана същата.

Както казахме, в първия кръг ПСВ впечатли с играта си срещу Манчестър Юнайтед и постигна заслужен успех. Може би контузията на Люк Шоу стана причина за обрата в двубоя или това че гостите много високомерно се отнесоха към положенията си и в известен смисъл подцениха съперника. Факт е обаче, хората на Филип Коку победиха фаворита и сега на свой ред са лидери в групата.

Що се отнася до кадровото състояние на съперниците, положението при домакините е много по-добро. Наистина, Головин и Березуцки са отсъстващи, а проблемите с отбраната остават, но какво да кажем за лазарета на гостите, където се намират пет човека, като най-голямо главоболие на треньорския щаб причиниха контузиите на голмайстора и лидера Люк де Йонг и Андрес Гуадрадо. На практика бойната мощ на ПСВ е силно нарушена, а проблемите в отбрана също не са по-малки от тези на руснаците.

Какво да очакваме от мача? Най-напред голове. И двата тима вкарват през този сезон, така че няма да е изненада, ако видим над 2.5 попадения в срещата. Второ, победа за ЦСКА. Руснаците по принцип изглеждат малко по-класен тим, а след последните контузии в състава на холандците разликата става още по-очебийна. Факторът домакинство също не бива да се пренебрегва, така че вероятността за домакински успех 2:1 изглежда напълно реална.

Прогноза: ЦСКА Москва - ПСВ 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

12 септември ЦСКА Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)
15 септември Волфсбург - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)
20 септември Мордовия - ЦСКА Москва 4:6 (Висша лига)
23 септември Байкал - ЦСКА Москва 1:2 сл. прод. (Купа на Русия)
26 септември ЦСКА Москва - Локомотив Москва 1:1 (Висша лига)

ПСВ Айндховен:

12 септември Камбуур - ПСВ Айндховен 0:6 (Ередивизие)
15 септември ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)
19 септември Хераклес - ПСВ Айндховен 2:1 (Ередивизие)
22 септември ПСВ Айндховен - Камбуур 3:2 (Купа на Холандия)
26 септември ПСВ Айндховен - НЕК Ниймеген 2:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - ПСВ Айндховен

2 срещи
0 победи за ЦСКА Москва
0 равенства
2 победи за ПСВ Айндховен
Голова Разлика: 3:1 за ПСВ Айндховен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202