Байер - Лацио: Гостите могат да постигнат изненада


Н. Гавазов

Байер - Лацио: Гостите могат да постигнат изненада

Байер Леверкузен - Лацио
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 26.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Байер Леверкузен посреща Лацио в мач-реванш от четвъртия квалификационен кръг на Шампионска лига и ще се опита да се възползва от резултата в първата среща, за да се класира за групите на турнира, което за "аспирините" ще бъде четвърто участие за последните пет години в груповата фаза на Шампионска лига.

Мачът в Рим премина равностойно, с не много положения пред двете врати, но италианците излязоха по-хитри и чрез Кейта, който влезе на мястото на Мирослав Клозе през второто полувреме, успяха да постигнат победа с 1:0. Добър турнирен резултат с оглед на това, че "орлите" запазиха суха вратата си, но това е много малка преднина и във възможностите на Байер да я заличи.

През уикенда двата тима проведоха мачовете си от вътрешните първенства, постигайки минимални победи.

Байер се наложи като гост на Хановер 96 с 1:0 с гол на Чалханоглу в 18-та минута. След попадението "аспирините" затвориха мача и умело грабнаха трите точки. Лацио бе домакин на Болоня и столичани вече водеха с 2:0 в 23-та минута. Предположенията за разгром на гостите не се състоя - Мансоку намали малко преди почивката, като през втората част Болоня можеше да вкара още един гол, въпреки, че "орлите" повече владееха топката.

"Поражението в първия мач не е толкова драматично и ние сме настроени оптимистично. Ако покажем най-добрите си качества, тогава може да постигнем успех, заяви наставникът на Байер Роджее Шмидт.

"Все още не сме се класирали в групите. Трябва да сме внимателни и да играем своя си футбол. Играчите трябва да са уверени в собствените си сили", каза от своя страна наставникът на Лацио Стефано Пиоли.

Предполага се, че по-активната страна ще са домакините. Лацио ще приеме играта в собствената си половина и опасно ще контраатакува - именно защитата на Байер от контраатаки е слабото звено в немския отбор. Поради тази причина не сме съгласни с оценките на букмейкърите за категорична победа на домакините. Фаворити са "аспирините", но срещата позволява спокойно да се потърси изненадата, включително и знак "2", ако гостуващият отбор играе по-съсредоточено в завършваща фаза на контраатаките си.

Прогноза: Байер - Лацио 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

01 август Байер Леверкузен - Киево 3:1 (Приятелска среща)
08 август Шпортфройнде Лоте - Байер Леверкузен 0:3 (Купа на Германия)
15 август Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:1 (Бундеслига)
18 август Лацио - Байер Леверкузен 1:0 (Шампионска лига)
22 август Хановер 96 - Байер Леверкузен 0:1 (Бундеслига)

Лацио:

19 юли Андерлехт - Лацио 3:1 (Приятелска среща)
29 юли Майнц 05 - Лацио 3:0 (Приятелска среща)
08 август Ювентус - Лацио 2:0 (Суперкупа на Италия)
18 август Лацио - Байер Леверкузен 1:0 (Шампионска лига)
22 август Лацио - Болоня 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - Лацио

3 срещи
0 победи за Байер Леверкузен
2 равенства
1 победа за Лацио
Голова Разлика: 3:2 за Лацио

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191