Анонс на срещите-реванш в ШЛ - мачовете във вторник


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш в ШЛ - мачовете във вторник

Динамо Загреб - Шкендербеу
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 25.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Първата среща между двата отбора в Елбасан завърши с победа 2:1 за хърватите, като трябва да кажем, че това е най-малкото, което можеше да се случи на албанците, защото Динамо имаше тотално превъзходство в двубоя и при по-голяма съсредоточеност, гостите можеха да си тръгнат с още по-добър резултат.

Предполага се, че хърватските футболисти ще установят контрол върху играта от самото и начало и ще се опитат да реализират ранен гол. С оглед на видяното и статистиката от първата среща, очакванията са за категорична победа на Динамо.

Прогноза: Динамо Загреб - Шкендербеу 2:0

 

 

Малмьо - Селтик
Стадион: "Шведбанк", Малмьо
Дата: 25.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Селтик безуспешно се опитва да си върне позициите в европейския футбол и вероятно поради тази причина шотландците започнаха първата среща с огромен ентусиазъм. В 10-та минута изглеждаше, че "детелините" ще вземат огромна преднина пред своя съперник - 2:0 след попадения на Грифитс и Битън. Гол на Йо Инге Бергет в началото на второто полувреме попари домакините, последва трето попадение за келтите, но в 90-та минута Бергет постави точка на спора - 3:2 за Селтик, а това промени цялостната картина в сблъсъка.

Фаворит тази вечер е Малмьо, който през миналата година впечатли с домакинските си мачове. На всичкото отгоре в строя се завръща Маркус Розенберг. В същото време не бива да пренебрегваме това, че шотландците имат непримирим дух, а отборът е много по-балансиран от предишния съперник на шведите - Залцбург.

Предполага се, че ще станем свидетели на титаничен сблъсък, в който гостите ще играят по-прибрано от първата среща и ще пресират съперника още в собствената му половина. Това е мач-мечта за почиталите на залозите, защото коефициентите са еднакво добри както за победа на домакините, така и за гостите.

Прогноза: Малмьо - Селтик 1:0

 

 

Макаби Тел Авив - Базел
Стадион: "Блумфийлд", Тел Авив
Дата: 25.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Резултатът от първия мач в плейофите на Шампионска лига между Базел и Макаби изненада всички, тъй като швейцарците отдавна имат славата на турнирен боец с много добър европейски опит. Когато в 88-та минута Брел Емболо изведе домакините напред в резултат, на всички с струваше, че победата е в кърпа вързана. Въпреки това, в самия край на мача Еран Захави оформи дубъл за крайното 2:2, а това вече би трябвало да притеснява Базел.

"Близо сме до провеждането на голям мач. Ще се постараем да играем умно и съсредоточено на препълнения стадион. Ще спя спокойно, защото съм пълен с увереност и знам. че моите момчета прекрасно знаят колко важен ден имат пред себе си", заяви наставникът на Макаби Славиша Йоканович.

"Съперникът с нищо не ни изненада в първата среща. Факторът домакинство е на тяхна страна, но се радваме, че ще играем пред добри фенове. Трябва да вкараме бърз гол и да подложим съперника на натиск", заяви наставникът на гостите Урс Фишер.

Ясно е, че резултатът в първата среща облагодетелства домакините, но има ли някой, който си представя, че Базел няма да играе в групите на Шампионска лига. Гостите разполагат с по-качествен състав, с повече опит и ако, наистина играят умно, те ще победят с разлика.

Прогноза: Макаби - Базел 0:2

 

 

Шахтьор Донецк - Рапид Виена
Стадион: "Арена Лвов", Лвов
Дата: 25.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Първата среща между Рапид и Шахтьор бе истинска битка, в която австрийците изненадаха с бойния си дух, своята неотстъпчивост и безстрашие в единоборствата. Трябва да кажем, че срещата премина равностойно и само по-големият опит на украинците доведе до спечелването на мача. Голът на Марлош в 44-та минута дойде след разбъркване, при което бразилецът успя най-добре да се ориентира.

Двата отбора влизат в днешния мач напълно боеспособни, защото треньорите използваха в двубоите през уикенда резервните тимове и младежи.

Очакванията са за интересен и интригуващ мач, въпреки резултата в първата среща. Едва ли ще видим прибран футбол от страна на гостите, както се получи в двубоя с Фенербахче, а това би дало по-големи възможности за домакините да организират бързи атаки. Въпреки раздялата с някои футболисти през лятото, шансовете са на страната на Шахтьор. Отборът е с по-голям опит, по-добро качество на състава, а Мирча Лучеку знае как да излъже своя колега Зоран Барисич.

Прогноза: Шахтьор - Рапид 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127