Монако няма да успее да обърне Валенсия


И. Ангелов

Монако няма да успее да обърне Валенсия

Монако - Валенсия
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 25.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Валенсия вероятно вярва, че е крачка по-напред от своя противник до Шампионска лига преди пътуването до Монако. Домакините успяха да вкарат на своя опонент в Испания, но дефицит от 3:1 не ги поставя в добра ситуация.

След като изненадващо достигна четвърт-финал в Шампионска лига миналия сезон, Монако сега се изправя пред угрозата да не получи участие изобщо в състезанието. Обрат може и да излгежда сложен, но тимът има добър рекорд у дома в Европа - от последните 11 срещи на "Луи II", само Арсенал си тръгна с победа, а видяхме 6 победи на домакините.

Леонардо Жардим обаче вероятно е разстроен от последните резултати в локалната лига, след като тимът завърши на равно с Лил и Тулуза наскоро, макар все още да е непобеден след първите 3 кръга на първенството. Друга притеснителна новина е липсата на вкарани положения - на "Местая" миналата седмица тимът имаше с 3 удара повече от своя опонент - 13, но загуби.

Голът на Фегхули за Валенсия 4 минути преди края тогава може да се окаже много ценен в сблъсъка в крайна сметка. При 2:1 преди срещата във Франция Нуно Санто щеше да е притеснен за прогреса. Рекордът на Валенсия като гост в Европа не е много позитивен напоследък - последните 2 гостувания бяха загуби и тимът дори не вкара. В гостувания във Франция обаче от 10 случая испанците имат само 1 загуба при 4 победи.

Откъм състави, Ел Шаарави бе резерва в последната среща, но нуждата от голове може да принуди Жардим да рискува с него. За Валенсия Матю Райън ще запази мястото на вратата, Отаменди е аут след трансфера в Ман Сити, и в отбрана се очаква Вецо да партнира на Мустафи.

Преди миналата седмица тези отбори се бяха срещали през 90-те години на миналия век, като испанците надделяха с 5:3 на агрегат при 3:3 на този стадион в едната среща. Въпреки това Монако е записвал някои впечатляващи победи срещу испанска опозиция, включително победа с 8:3 над Депортиво Ла Коруня през 2003-та.

Прогноза: Монако - Валенсия 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

04 август Монако - Йънг Бойс 4:0 (Шампионска лига)
08 август Ница - Монако 1:2 (Лига 1)
14 август Монако - Лил 0:0 (Лига 1)
19 август Валенсия - Монако 3:1 (Шампионска лига)
22 август Тулуза - Монако 1:1 (Лига 1)

Валенсия:

01 август Валенсия - Порто 0:0 - 4:5 след дузпи (Приятелска среща)
02 август Кьолн - Валенсия 3:2 (Приятелска среща)
08 август Валенсия - Рома 1:3 (Приятелска среща)
19 август Валенсия - Монако 3:1 (Шампионска лига)
22 август Райо Валекано - Валенсия 0:0 (Примера)

 

Досегашни срещи

Монако - Валенсия

3 срещи
0 победи за Монако
1 равенство
2 победи за Валенсия
Голова Разлика: 8:4 за Валенсия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216