Юнайтед ще се справи с Брюж в Манчестър


И. Ангелов

Юнайтед ще се справи с Брюж в Манчестър

Манчестър Юнайтед - Брюж
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 18.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Манчестър Юнайтед и Клуб Брюж се срещат за първи път в историята в битка за продължаване към групите на Шампионска лига в сезон 2015-2016. Момчетата на Луис ван Гаал се връщат в Европа срещу белгийците след като миналата година "червените дяволи" пропуснаха турнира за първи път от 19 години насам.

С дебютния си сезон ван Гаал върна клуба в състезанието, но на пътя му застава последното препятствие от белгийската Про Лига - Брюж. Юнайтед ще посрещне своя гост в сравнително стабилна форма след две победи в първите два кръга от локалната Висша лига - срещу Тотнъм и Астън Вила. Без да показва най-добрия си футбол тимът събира резултати за момента.

В петък ван Гаал използва най-силната си постройка за срещата с Вила и сега може да видим отслабен състав за домакините, който вероятно ще включва получилият почивка Ашли Йънг и наказаният за още един мач в Англия Маруан Фелаини. Давид Де Хеа се върна на тренировки с Юнайтед и е включен в заявката за Европа, но спекулациите с бъдещето му вероятно няма да приключат до края на месеца.

Все пак се очаква Уейн Рууни и Мемфис Депай да продължат партньорството си в атака, където от тях все още се чакат голове. Бившото крило на ПСВ показа признаци на подобрение в последната среща за "червените дяволи", където само малко не му достигна да открие сметката си, а изглежда, че с всяка среща самочувствието на 21-годишния расте.

Брюж е неясен съперник за Юнайтед, след като това е първата среща между тези два отбора в историята. Старши-треньорът на гостите Мишел Пройдхоме е запознат с Маруан Фелаини от периода, в който двамата се засякоха в Стандарт Лиеж. 

За да достигнат този кръг белгийците отстраниха Панатинайкос с добър резултат и ще подходят със самочувствие поне пред собствената си публика, а в зависимост от решенията на наставника на домакините можем да видим и равностоен двубой. Брюж не е намирал място в групите на Шампионска лига от сезон 2005-2006 насам.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Брюж 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

22 юли Манчестър Юнайтед - Сан Хосе Ърткуейкс 3:1 (Приятелска среща)
25 юли Барселона - Манчестър Юнайтед 1:3 (Приятелска среща)
30 юли Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2 (Приятелска среща)
08 август Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
14 август Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)

Брюж:

28 юли Панатинайкос - Брюж 2:1 (Шампионска лига)
01 август Брюж - Мехелен 3:0 (Лига 1)
05 август Брюж - Панатинайкос 3:0 (Шампионска лига)
09 август Шарлероа - Брюж 0:0 (Лига 1)
14 август Брюж - Кортрайк 2:1 (Лига 1)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Брюж

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194