ПСЖ - Барселона: С надежда за чудо


Н. Гавазов

ПСЖ - Барселона: С надежда за чудо

ПСЖ - Барселона
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 15.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

В сряда вечер ще се проведат още два четвъртфинални сблъсъка от Шампионска лига. В Лисабон Порто приема Байерн Мюнхен, а в Париж ще се състои мега-сблъсъка между лидерите на Испания и Франция, което обещава истински спектакъл.

Двата отбора вече се срещнаха през този сезон. Тимовете бяха съперници в група F. Първият мач в Париж завърши с победа на френския отбор - 3:2. В реванша връх успяха да вземат каталунците - 3:1. Старши-треньорът на парижани Лоран Блан се надява, че в четвъртфиналите неговите подчинени ще успеят да покажат играта, която показаха през септември: "Първият ни мач срещу Барселона трябва да послужи за ориентир. Нашият отбор е един от малкото, които успяха да вкарат на Барса три гола в един мач. Тогава играхме великолепно. И двата тима играха много здраво. Трябва да покажем същото ниво. Не бива да допускаме гол".

Класирането на ПСЖ за четвъртфиналите е достойно за възхищение. Особено, ако си припомним, как се развиваха събитията в реванша в Лондон. Постигнатото срещу Челси не само е добър резултат, не само изпрати французите в четвъртфиналите на турнира, но и повдигна самочувствието на парижани и ги накара да си повярват, че могат достойно да се противопоставят на всеки един отбор, включително и на тези, които се смятат за фаворити за спечелване на Шампионска лига.

Много добре се развиват нещата за столичани и в Лига 1. В последния кръг хората на Блан направиха един луд мач в Марсилия, който спечелиха с 3:2, а това не само отказа марсилци от титлата, но изпрати ПСЖ на върха в таблицата за класиране. През уикенда пък парижани завоюваха Купата на Лигата, разгромявайки Бастия с 4:0.

Барселона имаше за съперник в осминафиналите шампиона на Англия Манчестър Сити, но каталунците не оставиха никакви съмнения в превъзходството си, макар че резултатът в двата мача да не показва това. Испанците спечелиха с 2:1 първата среща на Острова, а в реванша напълно контролираха събитията на терена, като единственият инфарктен момент се случи при дузпата за "гражданите".

В Примера дивизион Барселона допусна два късни гола в мача си със Севиля и така загуби две точки, след като водеше благодарение на точните удари на Неймар и Меси. Впрочем, в този двубой сбъркаха както каталунците, които помислиха, че са спечелили двубоя, така и Луис Енрике, който извърши напълно погрешни смени и лошо подреди отбора си.

Домакините влизат в днешната среща със сериозни кадрови проблеми и ситуацията много напомня за онази при домакинството на Челси. Тиаго Мота е контузен, а Орие, Ибрахимович и Верати са наказани. Под въпрос е участието на Давид Луис.

Относно гостите, те ще са без контузения Томас Вермален и наказания Дани Алвеш. Това предполага, че Адриано ще отиде на десния фланг на защитата, а Пике и Масчерано ще оформят двойката централни защитници.

Барселона е фаворит в четвъртфиналния сблъсък, като прогнозите са дори за победа на каталунците в първия мач. Испанците се намират в отлична серия от десет срещи без загуби и победи в девет поредни двубоя, преди мача със Севиля през уикенда. А домакините са без Ибрахимович и Верати, което прави залог от два гола в полза на парижани много рисковано нещо. Всичко ще зависи от това, колко плътно ще се отбраняват парижани и ще съумеят ли да спрат Меси, Неймар и Суарес. С оглед на формата на тримата, това ще е много трудно и само чудо може да спаси французите от загуба.

Прогноза: ПСЖ - Барселона 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

15 март Бордо - ПСЖ 3:2 (Лига 1)
20 март ПСЖ - Лориен 3:1 (Лига 1)
05 април Марсилия - ПСЖ 2:3 (Лига 1)
08 април ПСЖ - Сент Етиен 4:1 (Купа на Франция)
11 април Бастия - ПСЖ 0:4 (Купа на Лигата, Финал)

Барселона:

18 март Барселона - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
22 март Барселона - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
05 април Селта - Барселона 0:1 (Примера)
08 април Барселона - Алмерия 4:0 (Примера)
11 април Севиля - Барселона 2:2 (Примера)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Барселона

7 срещи
2 победи за ПСЖ
3 равенства
2 победи за Барселона
Голова Разлика: 11:10 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
275