Челси - ПСЖ: Моуриньо ще надхитри Блан


Н. Гавазов

Челси - ПСЖ: Моуриньо ще надхитри Блан

Челси - ПСЖ
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 11.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Тази вечер ще станат известни още два участника в четвъртфиналите на Шампионска лига. Безспорно, централният мач на програмата е двубоят между Челси и Пари Сен Жермен в Лондон. През миналата година четвъртфиналното сражение между тези съперници се получи едно от най-оспорваните. Първият двубой във френската столица завърши с победа за домакините 2:1. Реваншът бе спечелен от лондончани с 2:0. Тогава решаващият гол бе вкаран от Демба Ба в края на срещата, след като резултатът бе открит от Андре Шюрле. Интересното е, че и двамата сега не са в редиците на "сините". Дали това е минус за англичаните? Отговор ще получим тази вечер.

Първата среща през тази година завърши при резултат 1:1. Челси излезе напред благодарение на гола на Бранислав Иванович, а в самото начало на второто полувреме Единсон Кавани успя да изравни, което запази интригата в сблъсъка.

От този мач изминаха много събития, още повече, че двубоят бе преди месец. Отначало Челси загуби точки срещу Бърнли, но след това успя да се реабилитира в пълна степен. Най-важното, което сториха "сините" е, че спечелиха Купата на Лигата. Така Жозе Моуриньо най-после успя да завоюва своя първи трофей след завръщането си на "Стамфорд Бридж" и сега португалецът е по-спокоен.

ПСЖ от своя страна успя да поправи положението си в Лига 1, умело възползвайки се от грешките на Лион и Марсилия, а заедно с това столичани преодоляха Монако в четвъртфиналите на националната Купа. В четирите мача през този период ПСЖ отбеляза 9 гола, а допусна само два и шампионите са на точка от лидера Олимпик Лион. И с невъоръжено око се вижда, че, намирайки се в серия от 14 срещи без загуба, французите набират ход и в момента демонстрират най-добрата си игра от началото на сезона.

За домакините няма да играе Джон Оби Микел, който е с травма. Под въпрос е участието на Неманя Матич, който така празнува спечелването на Купата на Лигата, че се контузи.

За разлика от първата среща, когато парижани имаха много контузени, сега Лоран Блан не страда от липсата на много ключови играчи - в лазарета са Серж Орие и Лукас Моура, а участието на Йонах Кабай е под въпрос.

Няма никакви съмнения, че в този двубой ще видим сблъсък и на треньорски идеи. Формално Челси има предимство от гола си на чужд терен, но едва ли има някой, който да вярва, че домакините ще се опитат да запазят двете нули на таблото. Интригата се допълва и от желанието на французите задължително да вкарат гол тук, а от първия мач се видя, че парижани умеят да създават положения. Това предполага, че гостите ще играят мощно напред и повече ще атакуват. Още по-интересен е факта, че Челси запази суха мрежата си в два от последните си 5 домакинки мача, а в Шампионска лига това се случи само в един от последните 4 двубоя.

Голове ще има, въпросът е, как ще бъдат разпределени те. Нашето предположение е, че Челси ще успее да победи своя съперник, като аргументите в полза на това твърдение са подкрепата на трибуните и стремежът на гостите да играят по-открито, което ще доведе до повече празни пространства в тяхната половина. Най-големият аргумент обаче е Жозе Моуриньо. Португалецът не само, че има опит с такива мачове, но за никого не е тайна, че хитрият мениджър обича подобни двубои, в които противникът се нуждае от задължителен гол, а в подобна ситуация много малко са треньорите, които могат да се противопоставят на Жозе. Точно Лоран Блан обаче не е в тази група.


Прогноза: Челси - ПСЖ 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

11 февруари Челси - Евертън 1:0 (Висша лига)
17 февруари ПСЖ - Челси 1:1 (Шампионска лига)
21 февруари Челси - Бърнли 1:1 (Висша лига)
01 март Челси - Тотнъм 2:0 (Купа на Лигата, Финал)
04 март Уест Хем - Челси 0:1 (Висша лига)

ПСЖ:

17 февруари ПСЖ - Челси 1:1 (Шампионска лига)
21 февруари ПСЖ - Тулуза 3:1 (Лига 1)
01 март Монако - ПСЖ 0:0 (Лига 1)
04 март ПСЖ - Монако 2:0 (Купа на Франция)
07 март ПСЖ - Ланс 4:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Челси - ПСЖ

5 срещи
2 победи за Челси
2 равенства
1 победа за ПСЖ
Голова Разлика: 7:4 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151