Барселона ще извоюва трудна победа на Амстердам Арена


П. Пенков

Барселона ще извоюва трудна победа на Амстердам Арена

Аякс - Барселона
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 05.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)


Барселона гостува на "Амстердам Арена", където ще се изправи в двубой с Аякс от груповата фаза на Шампионска лига. "Каталунците" са втори в група F с актив от 6 точки и с точка по-малко от лидера Пари Сен Жермен, докато Аякс остава на третата позиция със само 2 инкасирани точки до момента. Съставът на Франк Де Бур започна участието си в надпреварата с две поредни равенства, съответно 1:1 у дома срещу Пари Сен Жермен, а по-късно и със същия резултат при визитата на АПОЕЛ Никозия. В последните дни на миналия месец холандския тим записа и първото си поражение в турнира, след като не успя да се противопостави на Барселона и загуби с 3:1 на стадион "Камп Ноу". Барса от своя страна започна убедително, постигайки на пръв погледна лесна победа с 1:0 при домакинството си на кипърците, но две седмици по-късно Пари Сен Жермен успя да измъкне трите точки от "каталунците". Това определено не се хареса на техните фенове, но отбора намери сили бързо да върне надеждата в своите фенове, регистирайки категорична победа с 3:1 срещу Аякс. Относно представянето на Барселона и Аякс в родните им първенства, то холандския тим е втори в Ередивизие, изоставайки на 4 точки от лидера ПСВ Айндховен, докато "каталунците" бяха изместни на четвърта позиция в Примера дивисон, но пък само на две точки от първия - Реал Мадрид.

Единственият играч на Аякс, който няма да може да вземе участие в предстоящата среща с Барселона, е лекуващия контузия Виктор Фишер. Тулани Сереро, който получи лека травма през уикенда при срещата с Дордрехт, вече се чувства добре и би трябвало да намери място в групата на Аякс.

Интересен факт за Барселона ще бъде, че нападателя Луис Суарес ще направи своя дебют в Шампионска лига с каталунската фланелка именно срещу бившия си клуб Аякс. Контузени за Барса продължават да бъдат Томас Вермаелен, Жереми Матийо, Андрес Иниеста и Сержи Роберто.

Прогноза: Аякс - Барселона 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

18 октомври Твенте - Аякс 1:1 (Ередивизие)
21 октомври Барселона - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
25 октомври Аякс - Го Ахед Ийгълс 3:1 (Ередивизие)
28 октомври Урк - Аякс 0:4 (Купа на Холандия)
01 ноември Аякс - Дордрехт 4:0 (Ередивизие)

Барселона:

04 октомври Райо Валекано - Барселона 0:2 (Примера)
18 октомври Барселона - Ейбар 3:0 (Примера)
21 октомври Барселона - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
25 октомври Реал Мадрид - Барселона 3:1 (Примера)
01 ноември Барселона - Селта 0:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Аякс - Барселона

3 срещи
1 победа за Аякс
0 равенства
2 победи за Барселона
Голова Разлика: 8:3 за Барселон

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177