Лудогорец ще удържи равенството в Базел


П. Пенков

Лудогорец ще удържи равенството в Базел

Базел - Лудогорец
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 04.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)


Във вторник от 21:45 борбата в Шампионска лига отново ще бъде подновена, като Лудогорец ще се изправи срещу Базел на "Сейнт Якоб-Парк". В миналия кръг българския тим постигна историческа победа за цяла България, постигайки първия успех за страната в най-титулувания европейски клубен турнир. Това се случи, благодарение на Йордан Минев, който с точния си изстрел в 91-та минута подари победата на Лудогорец с 1:0 над Базел в двубоя в София. Благодарение на спечелените три точки, "орлите" се изкачиха на второто място във временното подрежане в група B. Останалите отбори под българския тим - Ливърпул и Базел, също притежават 3 инкасирани точки досега, но българския тим е по-напред в подреждането, поради по-добрата си голова разлика. Четвъртият участник в тази група - Реал Мадрид е категоричен лидер, след като спечели максимума от точки в трите си изиграни срещи до момента. Като цяло ситуацията в групата дава шанс на всеки един отбор в оставащите три двубоя до края на квалификационната фаза, така че борбата в тази група се очертава да бъде доста интересна.

Колкото до представянето на Базел и Лудогорец в родните им първенства, то съставът на Пауло Соуса е лидер в Супер лигата, притежавайки две точки преднина пред втория Цюрих. През изминалия уикенд тима постигна поредната си победа, надигравайки у дома Грасхопърс с 2:0. Съставът на Георги Дерменджиев пък се намира в серия от три поредни успеха в родната "А" група, като в последната си среща надигра с убедителното 4:0 Марек Дупници като гост. Това помогна на "орлите" да се доближат, макар и на 5 точки от временния лидер в "А" група - ЦСКА.

Добрата новина за Базел ще бъде завръщането в игра на Марсело Диас, който изтърпя наказанието си, което не му даваше право да вземе участие в първите три срещи на Базел в Шампионска лига. Съотборникът му обаче Серей Дие тепърва ще трябва да стори това, след като получи червен картон в двубоя с Лудогорец в София. Контузени за швейцарският тим продължават да бъдат Иван Иванов и Марко Щрелер, а състоянието на Валтер Самуел е под въпрос.

За Лудогорец отсъстващ ще бъде голмайсторът в миналата среща - Йордан Минев, който ще трябва да изтърпи наказание, поради натрупаните му жълти картони в турнира. Брайън Ангуло ще се надява да започне на левия фланг, докато Мисиджан е много вероятно да заеме място на крилото.

Прогноза: Базел - Лудогорец 1:1 

Последни 5 изиграни срещи:

Базел:

18 октомври Йънг Бойс - Базел 0:1 (Суперлига)
22 октомври Лудогорец - Базел 1:0 (Шампионска лига)
25 октомври Базел - Сион 1:1 (Суперлига)
29 октомври Волен - Базел 1:3 (Купа на Швейцария)
01 ноември Базел - Грасхопърс 2:0 (Суперлига)

Лудогорец:

04 октомври Лудогорец - Славия 0:0 (А група)
17 октомври Лудогорец - Хасково 3:1 (А група)
22 октомври Лудогорец - Базел 1:0 (Шампионска лига)
25 октомври Лудогорец - Черно море 2:0 (А група)
31 октомври Марек - Лудогорец 0:4 (А група)

Досегашни срещи:

Базел - Лудогорец

3 срещи
2 победи за Базел
0 равенства
1 победа за Лудогорец
Голова Разлика: 6:3 за Базел

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249