БАТЕ надви Билбао, Апоел задържа Аякс (видео)


И. Ангелов

БАТЕ надви Билбао, Апоел задържа Аякс (видео)

В някои от по-малко интересните срещи в Шампионска лига днес, Апоел успя да задържи Аякс до 1:1 в Левкозия, БАТЕ Борисов победи Атлетик Билбао с 2:1, Шалке направи 1:1 с Марибор в Германия, а Шахтьор пропусна да победи Порто, когато водеше до самия край - 2:2. Най-голям интерес от тези резултати предизвика загубата на испанския Билбао от БАТЕ.

В този мач Денис Поляков откри в 19-ата минута, когато при корнер той се оказа непокрит на втора греда. В 30-ата минута Сигневич нацели и гредата с едно прекрасно воле. В 41-ата БАТЕ удвои чрез Карницки, който се възползва от рикушет при удара си. Гол за гостите от Испания върна Субелдиа в 41-ата минута.

Апоел успя да вземе точка от Аякс у дома, когато днес гостите поведоха при гол на Лукас Андерсен. В 32-ата минута Мандука вкара отсъдена дузпа за домакините за крайния резултат, а до края и двата тима можеха да спечелят мача.

Марибор спечели точка в Германия от Шалке 04. Гостите успяха да поведат в 37-ата минута, когато Бохар вкара при центриране на Вилер. Самият Вилер някак пропусна златно положение само минути след това. Клаас-Ян Хунтелаар върна равния в 56-ата минута, когато се завъртя с лице към вратата на границата на наказателното поле и стреля ниско.

Порто успя да се върне до точката срещу Шахтьор днес в самия край на мача. В 35-ата минута тук Порто получи възможност да бие дузпа, но Пятов спаси удара на Брахими. В 52-ата минута Алекс Тейшейра откри резултата за домакините при грешка в отбраната на опонента. Последните 5 минути на срещата бяха инфарктни. Първо Шахтьор поведе с 2:0 в 85-ата минута, когато Луис Адриано отново вкара поради грешка на Порто. 

В 89-ата минута Джаксон Мартинес вкара втората отсъдена дузпа за Порто, а 4 минути след това той отново изпрати в екстаз португалските фенове, когато изравни след добра игра на Тейо.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107